2016 KPSS önlisans ve lise oturumları için nüfus müdürlükleri duyurusu

2016 KPSS önlisans ve lise oturumları için nüfus müdürlükleri duyurusu

2016 KPSS önlisans sınavı 16 Ekim’de, ortaöğretim ise 20 Kasım’da gerçekleştirilecek. KPSS oturumlarının yapılacağı gün nüfus müdürlükleri de açık olacağı belirtildi. Ankara Valiliği tarafından yapılan KPSS sınav günü açıklamasında sınava girecek adayların nüfus cüzdanlarını kaybetmeleri durumunda mağdur olmamaları için bu uygulama yapılacak.

Ankara valiliği tarafından yapılan açıklama sonucunda il ve ilçelerde bulunun nüfus müdürlükleri KPSS oturum günlerinde açık olacak. Diğer illerin valiliklerinin bu uygulamayı yapmaları bekleniyor ve her yıl devam ettirilmekte.  Bu kapsamda  16 Ekim Pazar ve 20 Kasım Pazar günlerinde yapılacak Kamu Personeli Seçme Sınav oturumlarında Ankara’daki il ve ilçe nüfus müdürlükleri açık olacak.

2016 (KPSS) (Ön lisans / Ortaöğretim) adaylarından, nüfus cüzdanını kaybeden veya yeniden çıkartmak isteyenler için nüfus müdürlüklerinin açık olacağı ilçeler şu şekilde: İl Nüfus Müdürlüğü’nün yanı sıra Altındağ, Beypazarı, Çankaya, Etimesgut, Keçiören, Mamak, Polatlı, Sincan, Şereflikoçhisar ve Yenimahalle. Bu müdürlükler saat 7’den 10.15’e kadar açık olacaklar.

ÖSYM 2016 KPSS sınavı için geçerli olacak özel kimlik belgeleri ise şu şekildedir: Nüfus cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, süreci geçmemiş pasaport, pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı KKTC Kimlik Kartı olarak belirtilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kamu Personel Alımları 2024 Haberleri