2015/2 KPSS ile 2 bin 159 personel alınacak

Memur adaylarının merakla beklediği 2015/2 KPSS Merkezi Atama Kadroları Yayınlandı.

Memur adaylarının merakla beklediği 2015/2 KPSS Merkezi Atama Kadroları Yayınlandı. İlan edilen kadro sayısı maalesef atama bekleyen memur adaylarını memnun edecek seviyede değil. Kadro bekleyen adaylar önceki atama sayılarından da düşük bir kadro sayısı ile karşı karşıya kaldı. Kadrolar daha önceki 2014/2 Merkezi atamadaki gibi 1 hafta öncesinde açıklandı.

Devlet Personel Başkanlığı Kamu Kurum ve Kuruluşlarında yer alan kadrolar Devlet Personel Başkanlığının sağladığı Tercih robotu üzerinden ve Turkiye.gov.tr üzerindeki KPSS Tercih Rehberi hizmetinden faydalanarak görüntülenebilecek. Android kullanıcıları da Google Play Store üzerinden KPSS Tercih Robotu DPB uygulamasını kullanarak kadrolara ulaşabilecekler.

Memur adayları 16 Kasım 2015 tarihinde www.osym.gov.tr  adresi üzerinden tercih işlemlerinde bulunabilecek. Tercih işlemleri 25 Kasım 2015 tarihinde sona erecek. Tercih işlemi yaparken nitelik kodlarının sağlandığına dikkat etmek gerekiyor. Atama işleminden sonra nitelik kodunun sağlanmaması durumu memurluğun sona ermesine neden olabiliyor.

KPSS adaylarının yerleştirilme işlemi aynı kadro veya pozisyonu tercih eden ve gerekli niteliği sağlayan adayların en yüksek puandan başlanarak yerleştirilmesi şeklinde gerçekleşiyor. 2014 KPSS puanı ile bu atama döneminde de bir kuruma yerleşemeyen adaylar 2016 Haziran döneminde yayınlanacak olan 2016/1 Merkezi atama kadrolarında da tercih yapabilecekler.

Ortaöğretim için 145, Önlisans için 575, Lisans için 1439 olmak üzere toplam 2159 kadro açıldı.

Kadro sınıfları için linklerde bulunan pdfleri inceleyebilirsiniz.

kadroları görmek için   TIKLAYINIZ

2016 KPSS- PERSONEL  VE ÖĞRETMEN ATAMA HABERLERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

TWİTTERDEN KPSS GELİŞMELERİNİ TAKİP İÇİN TIKLA 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kamu Personel Alımları 2024 Haberleri