2012 YGS Soru ve Cevapları BURADA!

2012 YGS Soru ve Cevapları memurlarahaber de

2012 YGS Sınavı Sona erdi. YGS adayları tam 160 dakika boyunca ter döktü. 1 milyon 800 binden fazla adayın girdiği sınav sonuçları ÖSYM'nin sitesi ile aynı anda memurlarahaber.com da yayımlanacaktır.

MEMURLARA HABER.COM DEĞERLENDİRMESİ:

2012 YGS SInavında soruların zorluk dereceleri geçen yıllara göre farklıydı. Özellikle TÜRKÇE sorularında adaylar geçmiş yıllara oranla daha fazla zorlandılar.

Soruların uzun ve karmaşık yapıda olması anlaşılmasının zorlaşmasını hem de TÜRKÇE sorularına ayrılan zamanın uzamasına sebep oldu. Böyle olunca da adaylar diğer bölümlerdeki sorularda zaman sıkıntısı yaşadılar.

TARİH Soruları kolay anlaşılır ve sade bir tarzda yapılmıştır. Coğrafya sorularında da beklenenden farklı sorular gelmemiştir.FELSEFE alanı her zamanki gibi öğrencileri zorlamış olsa da yine beklenenin altında ya da üstünde olmamıştır.

MATEMATİK soruları sözelcilerin de yapabileceği tarzda orta halli ne çok zor ne çok kolay sorulardır.

FEN BİLİMLERİNDE adaylar rahat bir nefes alabilmişlerdir.

Çanta, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth gibi cihazlar; kulaklık, kolye, küpe, yüzük, bilezik, broş, metal para gibi metal içerikli eşyalar; her türlü elektronik/mekanik cihaz, çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi, cep bilgisayarı, saat, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinesi gibi her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar, silah ve benzeri teçhizat; kalem, silgi, kalemtıraş, müsvedde kağıdı, defter, kitap, sözlük, pergel, açıölçer, cetvel gibi araçlar yasak olduğu için adaylarda bu araç gereçler bulunup bulunmadığı kontrol edildi. Ancak geçen yıldan farklı olarak bu sene ÖSYM, alyansı olan adayların sınava girmelerine izin verdi.

Adayın fotoğrafı, T.C. Kimlik Numarası, adı ve soyadı bulunan cevap kağıtları ile içinde kalem, silgi, şeker ve peçete bulunan kutular dağıtıldı.

YGS puanlarından 140'ın altında olanlar için ilgili yerleştirme puanı hesaplanmayacak.

YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar LYS'lere girme hakkı kazanacak.

 

MEMURLARA HABER.COM

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Öğretmen Haberleri 2024 Haberleri