2012 İl dışı yer değistirmede Binlerce Mağdur Öğretmen!

2012 İl dışı yer değistirme başvurularında mağdur olan binlerce öğretmen

Sayin Yetkililer;
 
12. maddenin (c) fikrasinda;
 
6 mayis 2010 dan once sozlesmeli olup, Kpss ile kadrolu olarak, zorunlu calisma yukumlugunu yerine getirmek uzere, su an zorunlu hizmet kurumlarinda calisanlarin tercih hakkinin olmasi gerekir.
 
Yoksa; Bakanlik birimlerine sordugumuzda kimi ayni ilde kadroya gectiysen bu maddeden yararlanirsin diyor, kimi ayni okulda kadroya gectiysen yararlanirsin diyor, aslinda kimse net birsey soylemiyor, olan yine ogretmene oluyor,
 
Mesela; Mugla da sozlesmeli calisirken sirf zorunlu hizmetimi yapiyim diye Van a kpss puaniyla kadrolu gecenlerin tercih hakkinin olmamasi;
 
fakat ayni sekilde 632 sayili KHK ile Bati illerinde sozlesmeli olup KHK ile kadroya gecenlere zorunlu hizmet muafiyeti, sozlesmeli surelerin memuriyetten sayilmasi ve her turlu mali haklarin verilmesi adalet midir, herkese soruyoruz..
 
Sozlesmeli ogretmen iken; KHK ile kadroya gecenlerden zorunlu hizmet bolgelerinde calisanlara sure sarti olmadan 2 senedir tayin hakki verilirken;
 
Diger taraftan Sozlesmeli ogretmen olarak calisirken 06.05.2010 da getirilen zorunlu hizmet muafiyet hakkindan faydalandirilmayan ve sirf bu yuzden kpss puaniyla zorunlu calisma yukumlulugunu yerine getirmek uzere dogu ve guneydogu illerine giden ogretmenlere, tayin hakki vermemek ne kadar adaletsiz ve haksiz bir uygulama oldugunu vicdanlariniza iletiyorum.
 
Simdi ise klavuzda son cumledeki "ayni hizmet bolgelerinde calismak kaydiyla" ifadesiyle ayni ilde kadroya gecmek sartiyla ildisi basvuru hakki vermesi, bir kez daha kpss puaniyla kadroya gecenlere 2. sinif insan muamelesi yapildigini gosteriyor.
 
kendi puanimizla kadroya gecmemizin cezasini bu kadar cekecegimizi tahmin edemezdik, eger uygulama boyle olacaksa ulkemizdeki adalet kavrami buyuk yara alacaktir.
 
Olmasi gereken ise;
 
Bu ifade (a) (b) (c) fikralarinda;
 
-(a) ve (b) fikralarini kapsamindaki ogretmenlerden; 06.05.2010 tarihinden sonra gorev yeri degismeyenlerin,
 
-(c) fikrasi kapsamindaki ogretmenlerden; zorunlu calisma yukumlugunu yerine getirmek uzere, zorunlu calisma yukumlulugu ongoren hizmet kurumlarina kpss puaniyla kadroya gecenlerin, kadrolu atandigi kurumdan herhangi bir tayin doneminde gorev yeri degismeyenlerin
 
sure sarti olmadan, adayliklari kaldirilmis olmak kaydiyla, yer degistirme basvurusu yapma hakki vermelidir.
 
Bu uygulama adeleti saglamis olacak ve Milli Egitim Bakanliginin uygulamalarina guven asilayacaktir.
 
Yani; 6 mayis 2010 tarihinden once sozlesmeli olup, kpss puaniyla kadroya gecenlerden, halen zorunlu hizmet kurumlarinda olanlara; sure sarti olmadan, adayliklari kaldirilmis olmak kaydiyla basvuru hakki verilmesi adalet geregi olacaktir.
 
Bakanligin en kisa zamanda aciklama yaparak, (c) fikrasiyla neyi ifade ettigini aciklamalarini bekliyoruz.
 
Artik haksizliga ugramak istemiyoruz, 6 mayis 2010 dan once gorevde olup, zorunlu hizmet bolgelerinde calisan (biz haric) herkes tayin isteyerek, tayinlerini alirken, bizim 2 yildir tayin haklarimiz hep elimizden alindi ve alinmaya devam ediyor.
 
Ilici tayinlerinden faydalandirilmayan bizler, oldukca haksizliga ugradigimizi biliyor ve uzuluyoruz.. Yeni Egitim-Ogretim yili baslarken, cok sey istemiyor, sadece 632 Sayili KHK lilarin aldiklari haklari istiyor, yani sadece adalet istiyoruz.
 
Bu durumu siz yetkililerin vicdanlarina havale ediyoruz..
 
KPSS PUANIYLA KADROYA GEÇEN OGRETMENLER
İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Öğretmen Haberleri 2024 Haberleri