2010 KPSS’ de FETÖ Temizliği

2010 KPSS’ de FETÖ Temizliği

ÖSYM, 2010 KPSS’deki kopya iddiaları üzerinde Yönetim Kurulu’nu toplayarak 17 Eylül 2010’da Eğitim Bilimleri Testi’ni iptal etti. İptal edilen Eğitim Bilimleri Testi’nden 100 veya 100 soru üstüne cevap veren 3 bin 227 aday, tekrar yapılan sınava girmedi ve Genel Yetenek ve Genel Kültür testinden aldıkları puan ile atandılar.

Bir avukat baba evladının haksızlığa uğradığını düşünürek Genel Yetenek ve Genel Kültür bölümlerinin de iptal edilmesi için mahkemeye başvurdu. Mahkeme ilk başta davayı reddetse de yeniden yapılan yargılamada Ankara 1. İdare Mahkemesi, Genel Yetenek ve Genel Kültür bölümlerini iptal etti.

Genele Kültür ve Genel Yetenek sınavına toplan 827 bin kişi katılmış ve 827  bin kişiden 150 bini memur olmuştu. Sınavın belli bir bölümünün iptalinin ardından bu 150 bin kişinin durumu tartışılmaya başlamıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da herkesin bu sınavdan dolayı memuriyetten atılmayacağını sadece hak etmeyenlerin atılacağını dile getirdi.

Soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman da Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavlarından 90 net üstü yapan kişileri tespit etti. Toplam 81 bin 706 keşfedildi. Ardından bilirkişiler, tespit edilen 81 bin 706 kişinin optik formlarını ve soru kitapçıklarını inceledi. Yapılan incelemenin ardından toplan 10 bin 151 kişinin bu sınav sorularına önceden ulaştığı tespit edildi.

Savcılık bu 10 bin 151 kişiyi Devlet Personel Başkanlığı’na bildirerek, hepsinin memuriyetten uzaklaştırılmasını isteyecek. Tespit edilen kişiler arasında 80 kaymakamın da olduğu alınan bilgile arasında. Bizi Sosyal medyadan takip edin.Facebook için buraya twitter için buraya tıklayınız

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kamu Personel Alımları 2024 Haberleri