20 BİN POLİS, 7 BİN 500 BEKÇİ ALINACAK!

20 BİN POLİS, 7 BİN 500 BEKÇİ ALINACAK!

Yapılan yeni düzenleme ile Önlisans mezunlarına polislik yolu açıldı. Ayrıca yeni binlerce kadro açıldı.

Bugün sabaha karşı Resmi Gazete'de yayımlanan KHK ile önlisans mezunlarına polislik yolu Ayrıca binlerce yeni bekçi  memur özel harekat polisi alımına kadro ihdas edildi 

İŞTE RESMİ DÜZENLEMELER!

ÖNLİSANSLILAR İLGİLENDİREN O DÜZENLEME:

Toplam kontenjanın %20'sini aşmamak kaydıyla Bakanlıkça belirlenecek sayıda önlisans mezunu da bu fıkrada belirtilen usule uygun olarak polis meslek eğitim merkezlerine alınabilir."

Polis ve bekçi alımı için vatandaşların sürdürdüğü bekleyiş, Resmi Gazete'de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile netlik kazandı. OHAL kapsamında yayımlanan Resmi Gazete duyurusunda, Emniyet Genel Müdürlüğü kadrolarına toplam 32 bin memur alımı yapılacağı yer aldı. 7 bin 500 bekçi ve 20 bin polis alımı dışında, komiser yardımcılığı, özel harekat müdürü gibi pozisyonlar da alım yapılacak alanlar arasında yer alıyor.

20 BİN POLİS, 7 BİN 500 BEKÇİ DAHİL 32 BİN KİŞİ ALINACAK KHK'ya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü merkez teşkilatında bir özel harekat başkanı, 3 özel harekat başkan yardımcısı, bin komiser muavini, 2 bin polis memuru olmak üzere toplam 3 bin 4 kadro oluşturuldu. Genel Müdürlüğün taşra teşkilatına ise 8 özel harekat müdürü, bin 500 komiser muavini, 20 bin polis memuru, 7 bin 500 çarşı ve mahalle bekçisi olmak üzere toplam 29 bin 8 kadro ihdas edildi. Böylece, Emniyet Genel Müdürlüğüne toplam 32 bin 12 kadro verildi. Alımlar ile ilgili Polis Akademi Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ilerleyen süreçte duyuru yapması bekleniyor.

ÖNLİSANS MEZUNU POLİS MESLEK EĞİTİM MERKEZLERİNE ALINACAK

Toplam kontenjanın yüzde 20'sini aşmamak kaydıyla Bakanlıkça belirlenecek sayıda önlisans mezunu, Polis Meslek Eğitim Merkezlerine alınabilecek. E

YAYINLANAN BU KADROLARI MEMUR POLİS ÖZEL HAREKAT POLİSİ VE BEKÇİ ALIMLARI İLANLARI YAYINLANDIĞI ANDA WEB SİTENİZ MEMURLARAHABER.COM DA OLACAKTIR.

BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİNİZ. FACEBOOK SAYFAMIZ İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

 TWİTTER SAYFAMIZ İÇİN BURAYA TIKLA ALIMLARI KAÇIRMA

2017 KPSS VE PERSONEL -İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN
2017 KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET
İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kamu Personel Alımları 2024 Haberleri