19. Dönem POMEM Öğrenci alımı

19. Dönem POMEM Öğrenci alımı

Özel Harekat Polisi olarak eğitilmek üzere 10 bin erkek öğrenci adayı alınacağını daha önceki haberlerimizde sizlerle paylaşmıştık.

 KİMLER BAŞVURABİLECEK? Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 19 Eylül 2016 tarihinde yapılan duyuruda ilgili alımlara ; askerliğini yapmış, 28 yaşından gün almamış en az lise ve dengi okullardan mezun adayların başvuruda bulunabileceği, başvuran kişiler arasından fiziki yeterlilik ve mülakat sınavlarında başarılı olanların öğrenci olarak alınacağı bildirilmişti. 

KPSS ŞARTI ARANMAYACAK Yaklaşık 2 aydır gündemi meşgul eden konulardan birisi de özel harekat polisi alımlarında KPSS şartı aranmayacağının duyurulmasıydı. OHAL sonrası çıkarılan KHK ile birlikte özel harekat alımlarına ait usul ve esaslarda değişikliğe gidilmiş, en az lise mezunlarının başvurabilmesinin önü açılmış ve KPSS şartı aranmayabileceği bildirilmişti. Konu hakkında eski İçişleri Bakanı Sn. Efkan Ala :"Önceki alımlarda yeteri kadar başvuru alamadık, o yüzden KPSS şartını kaldırdık" demişti. 

DETAYLI İLAN DUYURUSU HENÜZ YAYIMLANMADI Adaylardan başvuru sırasında talep edilecek belgeler ve aranılan şartların tamamı Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 10 Ekim 2016 tarihinden önce Resmi internet sayfasında yayımlanacak.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamu Personel Alımları 2024 Haberleri