185 kişilik memur kadrosuna 3 bin 121 kişi müracaat.

Bursa adliyesindeki 185 kişilik memur kadrosuna 3 bin 121 kişi müracaatta bulundu. Dondurucu soğuğa aldırış etmeden adliyeye akın eden memur adayları 3 dakikada 90 kelime yazabilmek için ter döktü.

Adalet Bakanlığı’nın Bursa merkez ve ilçe adliyelerinde görev yapmak üzere alınacağını duyurduğu 65’i kadrolu, 120’si de sözleşmeli olmak üzere toplam 185 kişilik devlet memurluğu kadrosu için toplam 3 bin 121 kişi müracaat etti. Dondurucu soğuğa aldırış etmeden sabah saatlerinde soluğu adliyede alan katip adayları, hızlı yazabilmek için birbirleriyle yarıştı. Hayli heyecanlı oldukları görülen adayların yanlarında getirdikleri klavye ve dizüstü bilgisayarlarında, çalışması dikkat çekti.

Adayların adliye koridorlarının bir köşesinde daha hızlı yazabilmek için sınav anına kadar çalışması ilginç görüntüler de oluşturdu. 40’ar kişilik gruplar halinde imtihana alınan adaylar, Başsavcı Namık Yılmaz, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Nizamettin Keleş, Komisyon Üyesi Mustafa Öztürk ve Başsavcı Vekili Mehmet Dalgalı’dan oluşan heyetin denetiminde, 3 dakikada 90 kelime yazabilmek için ter döktü.

Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Nizamettin Keleş, 65’i kadrolu 120’si sözleşmeli memur alımları için yaklaşık 3 bin kişinin başvurduğunu ifade ederek, "Herkes geleceğini garanti altına almak istiyor. O yüzden bu kadar çok müracaatın olması normal. Adaylarımız bugün 3 dakikada 90 kelime yazabilmek için ter döktü. Bu imtihanda başarılı olanlar önümüzdeki günlerde düzenlenecek mülakatı da geçerse iş başı yapacak" diye konuştu.

Yarın ise sözleşmesi personelin klavye sınavına gireceği öğrenildi.
 
OLAY

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kamu Personel Alımları 2024 Haberleri