14 bin PKK’lı Öğretmen Meslekten İhraç Edilmelidir!

14 bin PKK’lı Öğretmen Meslekten İhraç Edilmelidir!

Başbakan Binali Yıldırım, “65.Hükümet’in İlk 100 Günü” toplantısına katıldı. Yıldırım eğitim öğretim faaliyetleri konusunda açıklamalarda bulunurken, pkk ile etkileşim içine girmiş, bir şekilde pkk ile temas etmiş yaklaşık 14 bin öğretmen olduğunu ifade ederken, bu öğretmenlere yer değişikliği tedbiri alınacağını vurguladı.

 FETÖ BAĞLANTISI VE 28 BİN İHRAÇ 

1 Eylül tarihinde 672 sayılı KHK kapsamında FETÖ bağlantısı olduğu nedeninden dolayı 28 bin öğretmen meslekten ihraç edildi. Kamuda şu ana kadar meslekten ihraç edilen memur sayısı 50 bini geçti. Kamu kurum ve kuruluşlarda hala FETÖ bağlantısı olan kişiler araştırılmaktadır. Bu süreç devamında meslekten ihraç edilecek personel sayısının artması öngörülmektedir. 

14 BİN ÖĞRETMEN PKK’YA HİZMET EDİYOR

 Başbakan Yıldırım 2016-2017 Eğitim Öğretim yılının ilk ders zilinin 19 Eylül’de çalacağını belirtirken, terör örgütünün çıkarlarına hizmet eden Doğu ve Güneydoğu’da görev yapan yaklaşık 14 bin öğretmenin yerlerinin değiştirilebileceğini ifade etti. 

HaberTürk internet sitesinden alıntı yaptığımız Yıldırım’ın açıklamaları;

 “19 milyon öğrenci ders başı yapacak. Allah yavrularımıza zihin açıklığı versin. Çocuklarımıza başarılar diliyorum. Bu sene Milli Eğitim’de yeni bir uygulamaya gidiyoruz. Sözleşmeli öğretmen. İlk etapta 15 bin sözleşmeli öğretmen iş başı yapacak. Bunlar baştan nereye gideceğini biliyor. Hangi şartlarda görev yapacağını biliyor. Bu bağlamda Doğu ve Güneydoğu’da maalesef terör örgütünün baskısı veya terör örgütü ile bir şekilde ilişkiye girmiş öğretmenleri değiştiriyoruz. Bu 14 bin civarında öğretmeni maalesef oradan başka yerlere almak mecburiyeti var. Bunlar eğitim yerine terör örgütünün amaçlarına hizmet eder bir noktaya gelmişler. Bu dönemde 5 tane yeni üniversite kurduk. Ayrıca 498 tane engelli öğretmen ataması yapıldı. Bütün müracaatlar atandı. 10 bin 291 yeni derslik hizmete giriyor. Böylece 60 bini geçmiş oluyor. 7 bin 800 tanede özel okul bunun içinde var. Özel okul miktarı yüzde 14’e erişmiş durumdadır. Organize sanayi bölgeleri içinde meslek okulları vardı. Bu meslek okullarını Organize sanayi bölgeleri dışında da açılsa aynı haklardan yararlanacak.”

Başbakanın bu açıklamalarıyla sosyal medyada PKK lı 14 bin Öğretmen Meslekten Atılmalı diye kampanyalar yapılmaya başlandı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Öğretmen Haberleri 2024 Haberleri