12 il büyükşehir oluyor

12 il büyükşehir oluyor

Yapılan çalışmalarla birlikte büyükşehir sayısı artırılması planlanıyor. Üzerinde çalışmaların sürdüğü düzenlemeye göre nüfusu 500 binden fazla olan iller büyükşehir statüsüne alınacak.

Bu şekilde 12 il büyükşehir olmuş olacak.Sözcü’nün haberine göre yapılan çalışmalar nüfus kriteri üzerinde yürütülüyor.

Buna göre nüfusu 500 bin kişiden fazla olan iller büyükşehir statüsüne alınacak. Diğer bir çalışma ise nüfusu 300 binin üzerinde olan illerin büyükşehir olması yönünde yapılıyor. Eğer bu düzenleme kabul edilirse büyükşehir sayısı 58 olabilir.

Hangi iller büyükşehir olacak?

Nüfus kriteri olarak 500 bin kabul edilirse 12 il daha büyükşehir olmuş olacak. Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Batman, Çorum, Sivas, Tokat, Zonguldak, Elazığ, Kütahya, Osmaniye ve Çanakkale yeni büyükşehirler arasında alacak.Nüfus kriteri 300 bine kadar düşürüldüğü takdirde yukarıdaki illere ek olarak 16 il daha büyükşehir olabilecek.

Amasya, Aksaray, Muş, Şırnak, Giresun, Isparta, Yozgat, Edirne, Kastamonu, Niğde, Düzce, Uşak, Kırklareli, Bitlis, Rize, Siirt illeri bu kapsamda yer alıyor.  YALNIZCA KPSS VE PERSONEL ALIMLARINI TELEFONUNUZA SADECE GÜNDE BİR BİLDİRİMLE GÖNDERİYORUZ TIKLA UYGULAMAYI İNDİR TEKRAR EDİYORUZ TÜRKİYEDE TEK! 

2018 KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK KPSS 2018 PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

2018 KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET
İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset-gündem Haberleri