109 Yaşındaki Kadın Uzun Ve Sağlıklı Yaşamanın Sırrını Açıkladı

109 Yaşındaki Kadın Uzun Ve Sağlıklı Yaşamanın Sırrını Açıkladı

Antik çağlardan bu yana insanoğlu yaşam süresini uzatabilmek için birçok farklı yol ve yöntemi deniyor. Tabi ki doğal olarak ölüm kaçınılmaz bir son ancak şu da bir gerçek ki, farklı yaklaşımlar ve önlemlerle yaşam süresini kayda değer miktarda arttırmak gayet mümkün.

 

Uzun yaşamanın sırrı ne?

Bu soruya birçok bilim insanı farklı yanıt versede, hiçbirinin verdiği yanıt uzun yaşamayı başarmış birinin verdiği tavsiyelerden daha etkileyici olamıyor. İskoçya’nın en yaşlı kadını ünvanını elinde bulunduran 109 yaşındaki Jessie Gallan’a göre formül gayet basit; “Hergün yulaf ye ve erkeklerden uzak dur!”

Jessie Gallan, İngiliz Daily Mail gazetesinin kendisiyle yaptığı röportajda, uzun yaşamını neye borçlu olduğunu soran muhabirlere şöyle cevap veriyor; “Hergün mutlaka yürür ve eklemlerimin sabit kalmasını engelleyecek egzersizler yaparım. Ayrıca hergün dolu bir tabak yulaf yemeyi asla ihmal etmem. Ancak bana gerçekten neden bu kadar uzun yaşadığımı sorarsanız, bence bunun tek sebebi erkeklerden uzak durmam. Yüz yılı aşkın yaşamımda şunu gördüm ki, erkekler her zaman getirdikleri faydadan çok zarara yol açıyorlar…”

Gallan’a şöyle devam ediyor. “Erkekleri ve evliliği hayatın merkezine koymak yerine, gerçekten zevk aldığınız şeylerin peşinden koşun. Daima yanınızda olan aileniz ve güvendiğiniz birkaç arkadaşla, kendi istediklerinizin peşinden gitmenin insana yaşattığı mutluluk sandığınızdan çok daha tatmin edici.”

Verdiği tüm tavsiyelerin yanında, Jessie Gallan espri anlayışını asla kaybetmemesinin de, uzun bir yaşama sahip olmasında büyük rol oynadığını düşünüyor. “Gerçekten zor bir hayatım oldu. 13 yaşından bu yana çalışıyorum. Ancak karşılaştığım tüm zorluklara bir oyunmuş gibi gülümsemeyi ve onlarla dalga geçmeyi asla ihmal etmedim.” şeklinde hayata bakış açısını özetliyor.

Erkeklerden uzak durmanın gerçektende uzun bir hayatın anahtarı olup olmadığı bilimsel olarak tabiki kesin değil. Ancak kesin olan bir şey var ki, o da bu yöntemin 109 yaşındaki Jessie Gallan için işe yaramış olduğu…

Sağlıkla Kalın!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Cinsellik Haberleri

Karaciğer yağlanması olan ünlü oyuncu son halini paylaştı