10 Günlük Kurban Bayramı Tatili İçin Türkiye'yi Heyecanlandıran Açıklama

10 Günlük Kurban Bayramı Tatili İçin Türkiye'yi Heyecanlandıran Açıklama Kurban Bayramı tatilinin 10 gün olmasıyla ilgili Türkiye'yi heyecanlandıran son dakika açıklaması...

10 Günlük Kurban Bayramı Tatili İçin Türkiye'yi Heyecanlandıran Açıklama Kurban Bayramı tatilinin 10 gün olmasıyla ilgili Türkiye'yi heyecanlandıran son dakika açıklaması...

Bu yaz tatil yapmak için kalan son günleri değerlendirmek isteyenler, Kurban Bayramı için rezervasyon yaptırmaya günler öncesinden başladı. Tatilcilerin tur tercihleri arasında yurt içinde Belek, Kemer, Alanya, Bodrum ve Marmaris; yurt dışında ise İtalya, İspanya ve Orta Avrupa ilk sıralarda geldi. Bu yıl 31 Ağustos'ta arife günü ile başlayacak Kurban Bayramı, yaz aylarında tatile çıkamayanlar için neredeyse son bir fırsat olacak. 

Turizmciler, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın ardından arife gününün tam gün ilan edilmesiyle tatilin biraz daha uzamasını isterken, yazın son tatil şansını kaçırmak istemeyenler, yurt içi ve yurt dışı tur firmalarından rezervasyonlarını yaptırmaya başladı.

Turizmciler, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın ardından arife gününün tam gün ilan edilmesiyle tatilin biraz daha uzamasını istedi. Turizmciler bu durumu fırsata çevirmek isterken, Bakanlar Kurulu'ndan tatilin pazartesi ve salıyı günlerini de kapsamasını talep ediyor. Bu talebin gerçekleşmesi durumunda, tatil önceki hafta sonu da düşünüldüğünde 10 güne uzuyor.

10 Günlük Kurban Bayramı Tatili İçin Türkiye'yi Heyecanlandıran Açıklama Ancak çarşamba gününe denk gelen 30 Ağustos'un remi tatil olması tatilin uzaması ihtimalini de gündeme getirdi.

Bakanlar Kurulu'nun bu ayın ortalarına kadar konuyla ilgili resmi kararını açıklaması bekleniyor. Bu yıl Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olarak açıklanacağı merak konusu. Normal koşullarda bu yıl Kurban Bayramı takvimi şöyle: 31 Ağustos 2017 - Kurban Bayramı Arefesi (yarım gün resmi tatil) 1 Eylül 2017 - Kurban Bayramı 1. gün (tam gün resmi tatil) 2 Eylül 2017 - Kurban Bayramı 2. gün (tam gün resmi tatil) 3 Eylül 2017 - Kurban Bayramı 3. gün (tam gün resmi tatil) 4 Eylül 2017 - Kurban Bayramı 4. Gün (tam gün resmi tatil)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset-gündem Haberleri