10 Bin öğretmen Atamasının 1241'i Buraya

10 Bin öğretmen Atamasının 1241'i ŞANLIURFAYA

MEMURLARA HABER.COM
Şanlıurfa'da eğitim alanında yaşanan öğretmen açığı ile ilgili Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Şubat ayında yapılacak 10 Bin öğretmen atamasında Şanlıurfa'ya Bin 241 öğretmenin geleceğini belirtti. 
 
Türkiye'de İstanbul, İzmir ve Ankara'da sonra öğrenci kalabalığın en çok olduğu il konumunda olan Şanlıurfa, öğretmen açığı ücretli öğretmen ile giderilmeye çalışılıyor.
 
Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, 2013-2014 Eğitim Öğretim yılının 1. dönem değerlendirmesi yapmak amacıyla gazetecilerle bir araya geldi.
 
1 yıldır Şanlıurfa'da görev yaptığını belirten İlci, bu süre zarfı içerisinde Şanlıurfa'da gerçekleştirdiği ve yapımı devam eden projeler hakkında bilgi verdi.
 
İlci, Şanlıurfa'da eş ve özür durumundan 276 öğretmen tayinini istedi.
 
Şubat ayındaki atamada ise bin 241 öğretmenin atanacağını söyledi.  6 bin 500 öğretmen açığının 5 bin ücretli öğretmen ile giderilmeye çalışıldığını ifade etti.
 
Ceylanpınar'da ciddi manada eğitim öğretim başlarken sıkıntı vardı. Okulumuzu nakil etmek zorunda kaldık. Şimdi de Akçakale'de problem var. Olayların durumuna göre tedbirlerini aldıklarını belirtti. 
 
Öğretmenlerin neden Şanlıurfa'da kalmadığına değinen İlci," Urfa'da kiraların çok yüksek olması, konutların pahalı olması gelen öğretmenin burada kalma süresini etkiliyor. Biz bu konu ile ilgili direk TOKİ Başkanlığında, gerekse Milli Eğitim Bakanlığına gerekli söylemlerimizi yapıyoruz. Konut yapma görevimiz değildir. Ama bu sorunu en aza indirmek için gerekli çalışmalarımız sürdüreceğiz" dedi. gapgundemi.com

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kamu Personel Alımları 2024 Haberleri