zorunlu stajda başlayan sigortamız başlangıç sayılsın

zorunlu stajda başlayan sigortamız başlangıç sayılsın

Meslek liseleri ve dengi okullarda zorunlu stajda başlayan sigortamız başlangıç sayılsın

Bilindiği üzere meslek liseleri ve dengi okullarda ki eğitimleri sırasında genç yaşta zorunlu staja tabi tutularak iş hayatına atılmış ve halen atılmakta olan bizlerin o gün başlatılmış SGK girişi emeklilikte başlangıca sayılması için. Ve bizlerle aynı şekilde zorunlu staja tabi olan doktor, avukat, erkeklerde geriye dönük askerlik borçlanması, kadınlarda doğum borçlanması yapılarak sigorta başlangıcı geriye dönük işleyecek şekilde başlangıç sayılmaktadır. 
Bunlara rağmen çocuk denilecek yaşta mesleki eğitim almak adına fabrika, atölye vb işletmelerde erken yaşta iş hayatına atılarak ekonomiye katkı sağlayan bizlere üvey evlat muamelesi yapılmaktadır. Bizler diğer kesimlere tanınan bu hakkın fiilen yaz tatili, yarı yıl tatili ve hafta sonları dahi çalışmış olduğumuz halde emeklerimiz görmezden gelinmektedir. 
Staj sigortası mağdurları Sayın Cumhurbaşkanımizdan ve ilgili kurumlardan bu mağduriyetin giderilmesi için destek ve anlayış beklemekteyiz. 
Bizler sigorta girislerimizin başlangıç sayılabilmesi için bedava hak istemiyoruz. Çalışmış olduğumuz yılları kapsayacak sekilde geriye dönük olarak borçlanma yoluyla uzun vadeli koldan primlerimizi ödemek istiyor ve bu şekilde hakkımızı istiyoruz. 
Ayrıca daha önce bahsettiğimiz kesimlere taninan onca hakkın yanında bizlerin bu haklı isteginin görmezden gelinmesi Anayasamızın eşitlik ilkesiyle bağdaşmamaktadır. İş bu halde iken gereğinin yapılmasını bilgilerinize arz ederiz. 
Staj Mağdurları Yardımlaşma Dayanışma Eğitim ve Kültür Derneği Başkanlığı

TIKLA SENDE KATIL İMZALA DESTEK OL TIKLAYIN


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.