Yurt geneli sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Yurt geneli sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Yurt geneli sokağa çıkma yasağı olacak mı? Bakan Koca açıkladı!

 Bakan Koca açıkladı!
Bilim Kurulu Toplantısı ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önemli açıklamalarda bulundu. Vatandaşlar tarafından en çok merak edilen sokağa çıkma yasağı konusunda da sorulara Bakan Koca tarafından cevap verildi. İşte Bakan Koca’nın o açıklamaları:

Türkiye’de artan vakalar nedeniyle vatandaşlar tarafından yeniden sokağa çıkma yasağı gelip gelmeyeceği merak ediliyordu. Bu nedenle vatandaşlar bugün toplanan Bilim Kurulu Toplantısı sonrası yapılacak açıklamaları bekliyordu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca toplantı ardından basının sorularını yanıtladı. “Yurt geneli sokağa çıkma yasağı olacak mı?” sorusunu da yanıtlayan Bakan Koca, “Şu an sokağa çıkma ve benzeri durum gündemimizde yok.” İfadelerini kullandı.

İşte Bakan Koca’nın sokağa çıkma yasağına ilişkin açıklamaları:
Şu an Türkiye’de vaka sayısının en fazla olduğu il Ankara. İstanbul’u iki kat oranında geçmiş durumda. Dolayısıyla bu anlamdaki tedbirleri Ankara’da daha yoğunlaştıran yaklaşım ve çaba içindeyiz. Bu anlamda birtakım tedbirler alınmaya başlandı. Özellikle mesai kavramı, bununla ilgili gerektiğinde kuruma gelmeden, dönüşümlü olarak, belli bir yaş üzerinde, 60 yaş üzeri kişilerin kuruma gelmelerini önlemek gibi Ankara özelinde daha yoğun şekilde gündeme alındı.

Şu an sokağa çıkma ve benzeri durum gündemimizde yok. Önemli olan tedbirlere uyum noktasında herkesin gayret ve çaba içerisinde olmasını sağlamak.
 
Türkiye’de kaç corona virüsü vakası var?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklamalara göre, Türkiye’de yeni vaka sayısı 1596, hayatını kaybeden kişilerin sayısı 45, toplam test sayısı 107 bin 927, iyileşen hasta sayısı 947 olarak bildirildi. Bakan Koca tablo değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:

Bu dönemde toplam ağır hasta sayımız 1017. Bugün binin üzerine çıkmış olduk. Hastalarda zatürre oranımız ise her geçen gün uyguladığımız tedavilerle, erken başlandığında sonuç aldığımızı görüyoruz, yüzde 7.6’ya düşmüş oldu. 14 Mart – 1 Haziran arasında vefat eden hastalarımızın yaş ve cinsiyete göre dağılımını görüyoruz. Yaş arttıkça kadın ve erkeklerde vefat oranı dramatik şekilde artıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.