YÖK sözleşmeli personel alımı yapacak

YÖK sözleşmeli personel alımı yapacak

YÖK sözleşmeli personel alımı yapacak


Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı YÖK, 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi uyarınca istihdam edilmek üzere sözleşmeli uzman alımı hakkında duyuru yayınlandı.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 2.maddesinin c fıkrası uyarınca alım yapılacak her bir unvan için boş bulunan sözleşmeli personel pozisyonunun on katına kadar aday arasından YÖK tarafından gerçekleştirilecek sözlü sınav başarı sırasına göre yerleştirilecektir.

Başvuru yapacak adaylar en az dört yıllık eğitim veren fakültelerin lisans programlarından mezun, askerlik ile ilişkisi bulunmayan, 35 yaşından gün almamış, KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış, İngilizce dilinden KPDS, YDS’den en B düzeyinde puan almış ve İngilizce çeviri yapabilecek düzeyde olmalıdır.

Başvurular YÖK'ün resmi web sitesinde fotoğraflı ve imzalı başvuru formu, diploma fotokopisi, KPSS sonuç belgesi, YDS, KPDS sınav sonuç belgesi ve askerlik durumunu gösterir belgesi ile birlikte 15 - 30 Nisan 2016 tarihleri arasında yapılacaktır.

Başvuruların incelenmesi sonucunda geçerli başvuruda bulunan adaylardan, 2014 KPSSP3 (B) grubu puanı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre en yüksek puanlıdan başlanarak sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların listesi YÖK tarafından yayınlanacaktır.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.