Yetkililerden altın uyarısı!

Yetkililerden altın uyarısı!

Yetkililerden altın uyarısı! Gücü kırıldı ve..

Altın fiyatları son günlerde dalgalı bir seyir izliyor. Bugün ons altının fiyatı güne 1930 dolardan başlarken saat 13.30 itibarıyla 1924 dolar seviyesine geriledi. Uzmanlar altın fiyatlarının yön bulmakta zorlandığını belirtirken aşının daha da ulaşılabilir konuma gelmesi altın fiyatlarındaki gücü kırığını söylüyor.

İç piyasada gram altın 457 liradan, çeyrek altın 733 liradan, Cumhuriyet altını da 3,043 liradan işlem görüyor. Peki uzmanlar altın fiyatlarında yaşanan değişim için ne diyor? İşte cevabı...

İntegral Yatırım Menkul tarafından hazırlanan analizde şu ifadeler kullanıldı: "Ons altın bekliyor. Ons altın tam bir yön bulmakta zorlanıyor. Ons altındaki yukarı yönü destekleyecek etkenler halen daha piyasada mevcut. Ancak aşının daha da ulaşılabilir konuma gelmesi ons altındaki gücü kırıyor.


Şimdilik kararsız seyirler var. Ancak satış baskısının sert olduğunu söylemek güç. Bu hafta Jackson Hole toplantısındaki Powell’ın konuşması önemli.

Teknik Analiz: 1924 dolar güçlü destek konumunda. Bu seviye üzerinde satışların karşılanması halinde yukarı yönlü tepkiler gelebilir. Tepkilerin daha da güçlenmesi için 1955 seviyesinin üzerindeki kapanışlara ihtiyaç var. Ana direnç 1970.
Troy Kıymetli Maden Ticareti tarafından hazırlanan analizde ise şu ifadeler 
KIYMETLİLER HAFTAYA SATICILI BAŞLADI 
Altın yeni haftaya 1940 dolar/ons seviyesinden giriş yaptıktan sonra seans boyu satıcılı bir seyir izlediği bir güne başlamış oldu.
Dün Dünya sağlık örgütünün Aşıya dair yaptığı tünelin sonunda ışık görüldü açıklaması piyasalarda pozitiflik yaratırken, altın gibi güvenli liman olma özelliği olan varlık sınıflarına satış getirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.