Yeni dönem başlıyor

Yeni dönem başlıyor

YENİ DÖNEM BAŞLIYOR! SAAT SINIRI GELİYOR!

Koronavirüs salgınının Türkiye'de görülmesinin ardından bir çok tedbir alınmış bunlardan biri de AVM'lerdeki işletmelerin kapatılması olmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de koronavirüs salgınında normalleşme aşamalarına girmeye başladığını AVM'lerin ise 11 Mayıs yani yarından itibaren açılacağını duyurmuştu. Sağlık Bakanlığı AVM'lerin açılması ile ilgili hazırladığı rehberi yayınladı. AVM'ye giden bir vatandaşın 3 saatten fazla kalamayacağı öğrenildi.
 

 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde 4 aşamalı normalleşme sürecinin 1. aşamasının AVM’lerin açılması ile başlanacağını duyurmuştu. Fakat alınan bilgilere göre AVM’lere yeni şartlar getirildi.

SAĞLIK BAKANLIĞI REHBER HAZIRLADI
Sağlık Bakanlığı, AVM’ler ve AVM’deki işyerlerinde alınacak önlemlere yönelik rehber hazırladı. Buna göre vale hizmeti olmayacak, AVM’de 3 saatten fazla kalınamayacak. Havalandırma gece bina kullanımda değilken de sürecek. Yemek katında masa, sandalye olmayacak. Çocuk oyun alanları kullanılmayacak. Bebek arabası kiralanamayacak. İşte AVM’lere yönelik alınacak önlemler:

ULTRAVİYOLE UYGULANMAMALI
AVM’ye gidene 3 saat sınırı


 
– Deneme kabinleri az kullanılacak. Süre 10 dakikayı geçmeyecek.
– Denenen ürünlere ultraviyole ışınları uygulanmamalı. Uzmanların bu işlemin sağlığa zararlı olabileceğini ifade ediyor.

– Kozmetik ürünler ve parfümlerin deneme amacıyla kullanımı engellenecek.

GİRİŞ ÇIKIŞLARDA TEMAS ENGELLENECEK
– AVM’de ve AVM’deki işyerlerinde görünür yerlere COVID-19 önlemleri ile ilgili afişler (el yıkama, maske kullanımı ve işyeri içinde uyulması gereken kurallar) asılacak.

– AVM ve iş yerlerinin girişinde, ayrıca AVM içerisinde uygun yerlerde el antiseptiği bulundurulacak

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.