Yasaklar Yeniden Gelebilir

Yasaklar Yeniden Gelebilir

YASAKLAR YENİDEN GELEBİLİR Mİ? ÖNEMLİ AÇIKLAMA!

Normalleşma aşamasının 2. döneminde vatandşlar koronavirüs salgını ile alınan tedbirleri kendi aralarında hiçe saymaya başlayarak parklara, sahil kenarlarına akın etmesinin ardından Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan tepki geldi. Profç Dr. Mehmet Ceyhan "Eğer böyle giderse, kurallar geri gelir." ifadelerini kullandı.

 

Koronavirüs ile mücadele kapsamında virüsün yayılmasını engellemek amacı ile çeşitli önlemler alınırken bu hafta sonu sokağa çıkma yasağının uygulanmamasından sonra vatandaşlar parklara sahil kenarlarına akın etti. Sosyal mesafe ve maske kurallarının ihlal edilmesine Prof Dr. Mehmet Ceyhan’dan tepki geldi.

“VİRÜS BİR ŞEY KAYBETMEDİ”
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan CNN TÜRK ekranlarına konuk olarak koronavirüsün bulaşıcılığında azalma olmadığı konusunda uyardı. Ceyhan, hafta sonu parklar ve sahillerdeki kalabalığa tepki gösterdi.

“Virüs bir şey kaybetmedi. Yani hala o eski bulaştırma gücünü koruyor.” Virüsün bulaşma gücünü kaybetmediğini vurguladı. Sokaklarda oluşan kalabalık konusunda uyardı. “Eğer böyle giderse bu süre daha da uzayabilir. Yani insanlar bu kuralların tekrar geriye gelip ve daha da uzun birçok tedbirin altında yaşamaları olasılığı olduğunu bilmeliler aslında” dedi.


 
TEDBİRSİZ DAVRANILIRSA VAKA SAYISI BİNİN ÜZERİNE ÇIKABİLİR
“Sıcak gelecek bu iş bitecek, mayıs gelecek bu iş bitecek lafları bir de normalleşmenin biraz beklenenden fazla olması maalesef bu görüntüleri çıkardı ortaya” ifadelerini kullandı.

Mehmet Ceyhan, tedbirsiz davranılırsa günlük vaka sayısının binin üzerine çıkabileceğini belirtti. Kurallara uyulması çağrısı yaptı:

“Halk bir taraftan maskeli, mesafeli yaşarken, devlet de bunu çabuklaştırarak insanları bu sıkıntıdan mümkün olduğu kadar çabuk kurtaracak. Ama halk böyle davranırsa sadece devletin gayretiyle olmaz bu iş.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.