Yapılandırma fırsatında son gün 31 Temmuz

Yapılandırma fırsatında son gün 31 Temmuz

Yapılandırma fırsatında son gün 31 Temmuz

Balıkesir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) Başkanı Metin Yalçın 7143 sayılı Vergi ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin kanundan faydalanmak isteyenlere uyarıda bulunarak başvuruların 31 Temmuz 2018 tarihine kadar yapılması gerektiğini belirtti.

 

Vatandaşlar, devlete borcunun bulunup bulunmadığını "www.gib.gov.tr"den ya da GİB'in mobil uygulamasından sorgulayarak öğrenebiliyor.


Yapılandırmadan yararlanan vatandaşlar, borç aslını ve Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) oranları esas alınarak hesaplanan tutarı ödemesi halinde, gecikme faizini, zammını ve vergi cezalarını ödemeyecek. Vergi aslına bağlı olmayan cezaların yüzde 50'sinin ödenmesi durumunda da kalan yüzde 50'si tahsil edilmeyecek.

Vadesi 31 Aralık 2013'ten önce olan 100 lira ve altındaki borçlar ise başvuru aranmadan silinecek.

BSMMMO Başkanı Metin Yalçın düzenlenen basın toplantısında 7143 sayılı kanun hakkında açıklamalar yaparak uyarılarda bulunarak “Daha öce uygulanan 6111 ve 6736 sayılı kanun 7143 ile yeniden gündemde; Matrah artırımı, kasa affı, stok affı, ortaklar cari hesabı affı, 31 Mart 2018 tarihi itibariyle ödenmeyen borçların gecikme faizlerinin silinerek taksitlendirilmesi ve amortismana tabi taşınmazların yeniden değerlemesi gibi bir dizi düzenlemeyi kapsayan 7143 Sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun 18.05.2018 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Başvurular 31 Temmuz 2018 tarihine kadar. İlk olarak Maliye ve SGK üzerinden bu kanun kapsamında başvurular alınmaya başlandı. Bu Kanundan faydalanmak için başvuruların 31 Temmuz 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir”dedi.

Diğer benzer kanunlarda olduğu gibi bu kanun kapsamında da yapılandırılmış borçların ilk iki taksitinin süresinde ödenme şartı bulunduğuna dikkat çeken Başkan Yalçın “İlk iki taksitin süresinde ödenmemesi veya yıl içerisinde ikiden fazla ihlal yapılandırma hakkının kaybedilmesine sebeptir. Hayır. Bu tür torba kanunlar ile kesinleşmiş kamu alacaklarının asıl tutarlarının tahsilinden vazgeçilmemekte, sadece bu asıllara uygulanan gecikme faizi, gecikme zammı ve gecikme cezasından vazgeçilmektedir. Bunun yerine de Yİ-ÜFE gibi enflasyon oranları esas alınarak belirlenecek tutarlar ile borç güncellemesi yapılmaktadır.

ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİR TÜM PERSONEL MEMUR KPSS İLANLARI CEBİNE GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

2018 KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.