Wuhan kentinde coronavirüs 18 Mart 2020

Wuhan kentinde coronavirüs 18 Mart 2020

SON DAKİKA! KORONAVİRÜSÜN SIFIR NOKTASINDAN BİR GÜZEL HABER DAHA!

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsü salgını tüm dünyayı etkiledi. Tüm dünyaya hızla yayılan virüste Türkiye'de vaka sayısı günden güne yükselirken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dün gece yaptığı açıklama da 1 kişinin de hayatını kaybettiği bildirildi. Vuhan kentinde salgının başlamasının ardından 2 gündür birer vakanın tespit edildiği bildirildi.

 

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsü tüm dünyayı korku ve paniğe sürükledi. Çin Sağlık Bakanlığı ise uhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsü ile ilgili flaş açıklamlarda bulundu.

VAKA SAYISININ 13 OLDUĞUNU DUYURDU
Çin Sağlık Bakanlığı, Vuhan’da dün ve bugün birer yeni Kovid-19 vakasının kayıt altına alındığını, bugün ülke genelinde yeni vaka sayısının 13 olduğunu duyurdu.

Vakalardan 3’ünün Pekin, 3’ünün Şanghay, 1’inin Siçuan, 5’inin de Guangdong’da görüldüğü bilgisi paylaşıldı.


3 BİN 237 KİŞİ KORONAVİRÜSÜNDEN YAŞAMINI YİTİRDİ
Çin’de virüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 3 bin 237’ye yükseldiği, toplam vaka sayısının 80 bin 894 olduğu, bu kişilerden 69 bin 614’ünün de iyileştiği kaydedildi.

VUHAN GİRİŞ ÇIKIŞLARA KAPATILMIŞTI
Yeni tip koronavirüs, ilk olarak Çin’in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık’ta tespit edilmişti.

Vuhan Belediyesi Sağlık Komisyonu, 31 Aralık’ta kentteki Huanan Deniz Ürünleri Pazarı ile teması bulunan 27 kişide daha “gizemli” hastalığın görüldüğünü açıklamış ve pazarı kapatmıştı.

Virüsün kısa sürede diğer şehir ve eyaletlere sıçraması nedeniyle Vuhan kenti, ocak sonunda giriş çıkışlara kapatılmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.