Vücudunuz bu şekilde sinyal veriyorsa dikkat

Vücudunuz bu şekilde sinyal veriyorsa dikkat

Vücudunuz bu şekilde sinyal veriyorsa dikkat!İşte yapmanız gerekenler

Bağışıklığın düştüğünü gösteren 4 işaret - Bağışıklığın düştüğünü nasıl anlarız?
Corona virüsü vücudumuzdan uzak tutmanın yolu, sosyal mesafeyi korumaktan ve bağışıklık sistemimizi güçlü tutmaktan geçiyor. Ancak bazen sağlığımıza ne kadar dikkat edersek edelim bağışıklık sistemimiz zayıflayabiliyor ve vücudumuz da enfeksiyonlara, hastalıklara karşı güçsüz düşüyor. Ancak bazı sinyallere dikkat ederek bağışıklık sistemimizin zayıflamaya başladığını anlamak mümkün! İşte İç Hastalıkları Uzmanı Prof.Dr. Tevfik Rıfkı Evrenkaya'ya göre bağışıklığımızın düştüğünü gösteren 4 işaret!

1-Çok sık tekrarlayan aftlar
Yanık, kesik gibi sorunlardan sonra cildimiz hasarı kontrol eder. Vücut, cildin yenilenmesine yardımcı olmak için yaraya besin açısından zengin kan göndererek yarayı onarmaya başlar.
2
Bu iyileşme süreci sağlıklı bağışıklık hücrelerine bağlıdır. Ancak bağışıklık sisteminde bir yetersizlik varsa cilt iyileşmesi yavaşlar. Cilt enfeksiyonlarının çok sık görülmesi (apseler, uçuklar) bağışıklık sisteminin yetersizliğinin bir işareti olabilir.

2-Karında şişkinlik hissi 
Bağışıklık sisteminin yaklaşık yüzde 70'i sindirim sistemimizde yerleşiktir. Ayrıca, orada yaşayan yararlı bakteri ve mikroorganizmalar (flora) bağırsağı enfeksiyondan korur ve bağışıklık sistemini destekler.
4
Flora yetersizliği virüsler, kronik inflamasyon ve otoimmün bozukluk riskini artırabilir. Bağışıklık ve bağırsak florası arasındaki bağlantıya ilişkin giderek daha çok şey öğreniyoruz. Şişkinlik, gaz veya kabızlık genellikle bağırsağımızda bir şeyin doğru olmadığının bir işareti olabilir.

3-Yıl içinde fazla hastalanmak 
Yetişkinlerde her yıl 1-2 kez soğuk algınlığı olması gayet normal. Ancak sık tekrarlayan soğuk algınlığı veya diğer virüs enfeksiyonlarına yakalanmak, 1 yıl içinde 4'ten fazla kulak enfeksiyonu veya 2 kez pnömoni (zatürre) veya 3'ten fazla bakteriyel sinüzit geçirmek.

Yılda 2'den fazla antibiyotik kullanım dönemi olması vücudun maruz kaldığı mikroplarla mücadele etmek için donanımlı olmayabileceğinin sinyalleri olabilir

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.