Vali'den 30 müdüre ceza,20 öğretmene soruşturma

Vali'den 30 müdüre ceza,20 öğretmene soruşturma

Demokrat Kocaeli adlı Yerel gazetenin haberine göre Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğünün adeta çivisi çıkmış durumda. İşte o çarpıcı iddialar

 
LYS 2012 sonuçlarının açıklanmasının ardından yaklaşık bir yıldır,   Kocaeli'nin MF puan türünde başarısız oluş nedenlerini yazıyorum.
 
Türkiye puan ortalamasının (317.597)  çok çok altında (286.301) olmasının nedeninin Anadolu Liseleri olduğunu iddia ediyorum.
 
Sınav sonuçlarını dert etmeyen, okulunda sinerji oluşturmayan, elini taşın altına koymayan, son 5 yıllık performansları düşük okul müdürleriyle ilgili ceza müessesesinin neden çalıştırılmadığını soruyorum.
 
Başarısızlığın bir numaralı sorumlusu Anadolu liselerinin merdiven altında ders veren MF (Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik) öğretmenleri hakkında başlatılan incelemenin neden sonuçlandırılamadığını öğrenmek istiyorum.
 
Vali Ercan Topaca ile milli eğitim il müdürü Nevzat İspirli'yi, LYS'deki başarısızlığın sorumlusu gösterip, günah keçisi ilan eden sendikaların, sivil toplum örgütlerinin, CHP başta olmak üzere siyasi partilerin ve meslektaşlarımızın haksızlık ettiklerini söylüyorum.
 
Ama Kocaeli'nin iller sıralamasında LYF MF puan türünde 74'üncü olmasına neden olan müdür ve öğretmenler hakkında ne tür işlem yapıldığıyla ilgili sorularımın cevabını bir türlü alamıyorum.
 
ÖĞRETMENLERE SORUŞTURMA
 
Önceki gün Vali Ercan Topaca ile konuşurken, Anadolu liseleri MF öğretmenlerinin öğrencilerine özel ders verdikleri iddialarıyla başlatılan inceleme ve soruşturmaların akıbetini sordum.
 
Sayın Vali, milli eğitim denetmenlerinin Anadolu liselerinde yaptıkları incelemelerin sonuçlandığını, MF öğretmenlerinden kendi öğrencilerine para karşılığı ders verenler hakkında soruşturma başlatıldığını söyledi.
Yazdıklarımın doğruluğu denetmenlerce belgelenirken, Vali Topaca tarafından da soruşturma izni verilerek kanıtlanmış oldu.
Soruşturmanın önümüzdeki günlerde sonuçlanmasının, denetmenlerin raporu milli eğitime teslim etmesinin ardından Vali Topaca, kimsenin gözünün yaşına bakmayacak.
 
Körfez Atatürk Anadolu Lisesi'nde görevli MF öğretmenlerinden öğrencilerine gruplar yaparak okul dışında, dershanelerde, etüt merkezlerinde para ile ders verdikleri belirlenenler kendilerine yer beğensin.
 
Para karşılığı ders verdikleri öğrencilerle özel olarak ilgilenen, aynı performansı okullarındaki diğer öğrencilere göstermeyen bu öğretmenler Kandıra'ya mı, yoksa Dilovası'na mı gider bilemem.
 
Bildiğim, Vali Topaca'nın da il milli eğitim müdürü İspirli'nin de kararlı oldukları, yanlış yapan öğretmeni affetmeyeceği.
 
Yeri gelmişken; merdiven altında, özel etüt merkezlerinde özel ders veren Anadolu Liseleri MF öğretmenleriyle ilgili inceleme ve soruşturmaya gerekli özeni göstermediklerini yazdığım milli eğitim denetmenlerine haksızlık ettiğimi belirtmek istiyorum.
 
Peki kim, bu merdiven altında öğrencisine para ile ders veren Anadolu Liseleri MF öğretmenleri?
 
Sayıları 20 civarında olan, bir bölümü Körfez Atatürk Anadolu Lisesi'nde görev yaptığı söylenen bu öğretmenler kendilerini biliyor.
 
Öğrencilerinin, velilerinin, milli eğitim yöneticilerinin, mesai arkadaşlarının yakından tanıdığı bu MF öğretmenlerinin isimlerini soruşturma sürerken yazmak istemiyorum.
 
Soruşturma bittiğinde, hak ettikleri cezalar tebliğ edildiğinde, soluğu Kandıra ve Dilovası'nda aldıklarında herkes bilecek, öğrenecek.
 
Öğrenciler arasında ayırım yapan, devletin okulundaki öğrencileri dışlayan, tüm performanslarını para karşılığı özel ders alan öğrenciler için harcayan Anadolu liselerinin MF öğretmenleri pişman olmuşlar ama iş işten geçmiş.
 
Bazı hatırlı isimler, daha soruşturma tamamlanmadan olayın örtbas edilmesi, ceza verilmemesi, adlarının deşifre edilmemesi için aracı bile olmaya başlamışlar.
 
Geçmiş ola. Atalarımız ne güzel demiş, “Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste”.
 
LİSE MÜDÜRLERİNE UYARI CEZASI
 
Vali Topaca'nın gündeminde sadece, LYS'deki başarısızlığın sorumlusu  Anadolu liselernde görevli olup performanslarını sınıfta değil de merdiven altında ders verdiği öğrencilere harcayan MF öğretmenler değil.
 
LYS-2012'de başarısız olan, Türkiye ve Kocaeli ortalamasının altında kalan, sene başlarında belirledikleri hedefi tutturamayan lise müdürleri de Vali Topaca'nın takibinde.
 
Sayın Vali, lise müdürlerinin son beş yıllık performanslarını da dikkate alarak karnelerini çıkartarak, belirlenen kriterlerin altında kalanlara “uyarma” cezası vereceğini söyledi.
 
Sayıları 30 kadar olan ve çoğunluğunu meslek lisesinde görev yapan müdürlere cezaları önümüzdeki günlerde tebliğ edilecek.
 
”2012-2013 Öğretim Yılı çalışanla çalışmayanın, başarılı olanla olmayanın ayrılacağı, ödüllendirmenin yanı sıra ceza mekanizmasının da çalıştırılacağı zor bir yıl olacak” diyen Vali Topaca, sonunda sözünü tuttu.
 
Bu arada Eğitim-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı ve Türkan Dereli İlkokulu sınıf öğretmeni Bilal Şener, öğrencilerini dövdüğü iddialarını inceleyen milli eğitim denetmenlerinin verdiği rapora göre Kuruçeşme Kılıçarslan İlkokulu sınıf öğretmenliğine gönderildi.
 
Gölcük Anadolu İmam Hatip Lisesindeki iddiaları gündeme getiren meslek dersleri öğretmeni Ekrem Kalkan'ın tayini de soruşturmayı yapan milli eğitim bakanlığı denetmenleri raporu doğrultusunda Dilovası ÇPL'ye çıktı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum