Uluslararası uçuştaki iki doktor uçağın ön tarafına geldiğinde kimse olacakları bilmiyordu

Uluslararası uçuştaki iki doktor uçağın ön tarafına geldiğinde kimse olacakları bilmiyordu

Uluslararası uçuştaki iki doktor uçağın ön tarafına geldiğinde kimse olacakları bilmiyordu

Yolcu uçağı okyanus üzerindeyken New York'a ulaşılmasına daha altı saat vardı. Bu sırada 70 yaşındaki bir yolcunun eşi kabin ekibinden acil yardım istedi.

China Southern Airlines uçağındaki yaşlı yolcunun karnı şişti, oturamıyordu ve terliyordu. Yolcu, hava basıncı nedeniyle idrarını yapamıyordu.
Olaya müdahale eden kabin ekibi tarafından hemen bir anons yapıldı. Uçaktaki yolcular arasında bir doktor olup olmadığı soruldu.

Şanslılardı ki, anonsu duyan Dr. Zhang Hong ve Dr. Xiao Zhangxiang uçağın ön tarafına geldi. Kontrol edilen hasta şok geçiriyordu ve acil müdahale edilmezse hayati riski vardı.


Yaşlı adamın ailesi, doktorlara geçmişte prostat büyümesi problemi yaşadığı bilgisini verdi. Yere yatırılan hastaya ilk başta uygulanan sonda ve oksijen maskesi yine hava basıncı nedeniyle işe yaramadı.

Bunun üzerine Dr. Zhang kabin ekibinden acil bir kap bulmalarını istedi. 79 yaşındaki hastanın idrar torbasının hayli yakın olduğunu belirleyince sıra dışı bir yöntem denedi.
Dr. Zhang, bir plastik boruyu kullanarak idrar torbasına ulaştı ve yaklaşık 37 dakika boyunca birikmiş sıvıyı ağzıyla bir şişeye çekti.

Rahatlayan yaşlı hasta, New York'taki John F Kennedy Havalimanı'na inince doktor kontrolünden geçirildi. Jinan Üniversitesi'nde görevli Dr. Zhang, olay sonrası, "İnsanları kurtarmak doktorların ana görevidir" dedi.


Uçakta yaşananların görüntüleri Çin sosyal medyasında hızla yayıldı, kullanıcılar kahraman doktorlara övgüler dizdi. Olay, sosyal medyanın ardından uluslararası medyanın da ilgisini çekti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.