Ücretli Öğretmenliğe Tepkiler Artıyor

Ücretli Öğretmenliğe Tepkiler Artıyor

Taraf’ın dün “This is lahana” manşetiyle gündeme getirdiği, branşlarından çok farklı alanlardaki derslere giren ücretli öğretmenler haberinin yankıları sürüyor

Milli Eğitim’in 2012-2013 ücretli öğretmen görevlendirme listesine göre Türkiye’nin pek çok ilinde öğrenciler; İngilizceyi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü mezunlarından, matematiği Su Ürünleri Bölümü mezunlarından öğreniyor. Zihinsel engelliler ise, Beden Eğitimi Öğretmenliği mezunlarına emanet.

Haberle ilgili Taraf’a ulaşan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, “İstanbul’daki herhangi bir ilçenin veya okulun adı belirtilmemiştir. Yapılan araştırmalarımızda, ilçelerimizde haberde belirtildiği biçimde ücretli öğretmen görevlendirmesi olmadığı tesbit edilmiştir” açıklamasını yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de Taraf’ın haberiyle ilgili Balıkesir’de yaptığı açıklamada “Bugün yine ucuz öğretmen olsun diye su ürünlerinden mezun olmuş kişilerin ücretli derslere, yabancı derslere girdiğine dair haberler yaptılar. Bu tip haberler bizim Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) politikalarına hiç uymayan haberlerdir. Biz hangi şartlarda öğretmeni istihdam edeceğimizi belirlemişiz, bunları kurallarına göre yapıyoruz. Öğretmen atama şartlarımız, ücretli öğretmen istihdam etme şartlarımız belli. Dolayısıyla ben kamuoyundan bu tip haberlere itibar etmemelerini tavsiye ediyor ve bekliyorum’’ dedi.
Taraf

***

İşte Taraf Gazetesindeki Çok Konuşulan Haber;

This is lahana! Isn’t it?*

MEB Tarla Bitkileri mezunundan İngilizce, Su Ürünleri mezunundan matematik hocası yapıyor.

SERKAN AYAZOĞLU / Taraf

260 bin branş öğretmeni atama beklerken, Milli Eğitim “ucuza gelsin” diyerek Tarla Bitkileri mezunundan İngilizce, Su Ürünleri mezunundan matematik hocası yapıyor.

Yaklaşık 260 bin branş öğretmeni atama beklerken Milli Eğitim Bakanlığı, görevlendirme usulü ile öğretmen açığını kapatmaya çalışıyor. Öğrenciler, İngilizceyi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü mezunlarından, yapı ressamlığını Almanca öğretmeninden, matematiği Su Ürünleri Bölümü mezunlarından öğreniyor. Özel bir eğitime tabi tutulması gereken zihinsel engelliler ise, Beden Eğitimi Öğretmenliği mezunlarına emanet. Ücretli öğretmenler için hiçbir formasyon şartı aranmazken, ihtiyaç duyulan yerlerde meslek lisesi mezunları bile ücretli öğretmenlik yapabiliyor.

Yoksul semtler için geçerli

Kadrolu öğretmenler 2000-2500 TL arasında maaş alırken ücretli öğretmenler ayda en fazla 800 TL kazanabiliyor.
son.jpg
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Zafer Kiraz, devletin piyasa mantığı ile ucuz işgücü olarak ücretli öğretmenleri kullandığını belirterek, “Öğretmenlik mesleği, basitleştiriliyor. Ziraat Fakültesi mezununu İngilizce öğretmeni olarak görevlendirdiğinizde o çocuklar bir Anadolu lisesine bir fen lisesine girebilir mi? Sosyal bir ayrışma yaratmış olursunuz” dedi. Taraf

2012 ÜCRETLİ ÖĞRETMEN GELİŞMELERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.