Türk-İş’ten Başbakana Taşeron İşçiler İçin Çözüm Önerisi

Türk-İş’ten Başbakana Taşeron İşçiler İçin Çözüm Önerisi

Türk-İş’ten Başbakana Taşeron İşçiler İçin Çözüm Önerisi

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Başkanlar Kurulu üyelerini kabul etti. Başbakan Yıldırım, kabulde Türk-İş Başkanlar Kurulu üyelerinin çalışma hayatına ilişkin görüş ve düşüncelerini dinledi.

Çankaya Köşkü'nde basına kapalı gerçekleştirilen kabulde, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve başkanlar kurulu üyeleri, çalışma hayatına ilişkin gündemdeki konuları ve talepleri Yıldırım'a ileterek Kamu’da çalışan Taşeron İşçilerin kadroya alınmasının elzem olduğunu ve Hükümetin Kamu’da çalışan Taşeron işçilerin firmalar aracılığı ile çalışmasına son vermesini belirterek, TÜRK-İŞ Başkanlar kurulu olarak çözüm önerisinde bulundu.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay,Türk-İş Konfederasyonunda taşeron işçi olarak Başkanlar Kurulu üyesi olan Güvenlik-İş Genel Başkanı Ömer Çağırıcı ve başkanlar kurulu üyeleri Başbakana,Taşeron İşçiler için Kamu’da taşeron sistemde çalışan arkadaşlarımız Devletin bünyesine geçsin, eğer ücret bakımından külfet varsa mevcut aldığı maaşlarının 200 tl altına ücret alsınlar, yeter ki Devletin bünyesinde olsunlar Türk-İş olarak biz buna imza atmaya hazırız, Kamu’da taşeronda çalışan arkadaşlarımız verilen sözün tutulmasını istiyor dediler.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü imza töreninde Başbakana Taşerona Kadro konusunu yine gündeme getirmiş ve Taşeron işçileri kadroya alırsanız ülke rahatlar demişti.

TAŞERONA KADRO GELİŞMELERİNİ EN HIZLI VE GÜNCEL TAKİP İÇİN BİZİ SOSYAL MEDYADAN TAKİP EDİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum