Türk Eğitim Senden 2012 KPSS Açıklaması

Türk Eğitim Senden 2012 KPSS Açıklaması

2010 KPSS sınavında yaşanan skandaldan sonra sınavda kopya çekilmemiştir, çekilemez demek mümkün değildir.

Ancak, 2012 KPSS’de kesinlikle kopya çekilmiştir diyebilmek de mümkün değildir. Türk Eğitim Sen sorumluluk duygusuyla hareket eden ve her açıklamasının arkasında duran bir sendikadır.2010 KPSS’de hırsızlık olduğunu söylemiş ve belgeleriyle açıklamıştır. Şu an için Türk Eğitim Sen’e doğrudan ...ulaşan ve tüm kamu oyunun bildiklerinin dışında bir belge bulunmamaktadır. Tecrübelerimize dayanarak, eldeki mevcut bilgilerin sınavın iptalini gerektirecek güçte olmadığını söyleyebiliriz. Fakat, ilgili yayınevi 57 soruyu ne şekilde edindiğini açıklamalıdır, kilit nokta burasıdır. Bu konu açıklığa kavuştuğunda daha sağlıklı değerlendirme yapmak mümkün olacaktır. Hem bu konu hem de internet sitelerindeki yorumlar savcılık tarafından ciddi bir değerlendirmeye tabi tutulmalıdır. Ayrıca YÖK ve ÖSYM iddiaları reddetmek yerine araştırmalıdır.

KPSS sonuçları açıklandığında, dikkat çekici sonuçlar incelenmelidir. Kopya varsa bunu en iyi anlama yöntemi sonuçlara bakarak değerlendirmek olacaktır. Belli arkadaş grupları, belli dershanelere gidenlerin açıklanamaz başarı durumları mercek altına alınmalıdır.

Bütün bunların yanında, art niyetli çevrelerin ortalığı karıştırmaya yönelik tutum ve davranışlarına da dikkat edilmelidir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.