TRT canlı yayınında büyük gaf! Spiker hakkında soruşturma başlatıldı...:

TRT canlı yayınında büyük gaf! Spiker hakkında soruşturma başlatıldı...:

TRT canlı yayınında büyük gaf! Spiker hakkında soruşturma başlatıldı...

TRT canlı yayınında büyük gaf! Spiker hakkında soruşturma başlatıldı
Türkiye'nin Afrin'de başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nın dokuzuncu gününde resmi televizyon kanalı TRT ekranlarından 'tuhaf' bir yayın yapıldı. Haber spikeri Tuğba Dalkılıç, canlı yayında iki kez,

TSK'nın sivilleri hedef aldığını söyleyerek şu ifadelerde bulundu; “Muhabirlerimiz çok önemli bilgiler verdi. Mesela az önce Bülent Çulcuoğlu hemen çatışmaların yaşandığı bölgeden dedi ki,

‘TSK, sivillere işte bu noktadan saldırıyordu." Dalkılıç, daha sonra sosyal medya hesabından hata yaptığını söyleyerek kamuoyundan özür diledi. Spiker hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

TSK ve ÖSO güçlerince Afrin'deki Burseya Dağı'na yapılan operasyonla ilgili yapılan canlı yayında, TRT Haber spikeri Tuğba Dalkılıç ‘tuhaf’ ifadelerde bulundu.

Dalkılıç, “Muhabirlerimiz çok önemli bilgiler verdi. Mesela az önce Bülent Çulcuoğlu hemen çatışmaların yaşandığı bölgeden dedi ki, ‘TSK, sivillere işte bu noktadan saldırıyordu.’”

Çatışmalara dair bir kez daha bilgi vermek isteyen TRT Haber spikeri, ikinci defa vurgulayarak “Özellikle başından beri diyoruz ya, TSK stratejik nokta Burseya Dağı. Özellikle TSK, oradan sivil halka bombardıman gerçekleştiriyor, saldırıyordu” diye devam etti.

Dalkılıç daha sonra sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulunarak özür diledi;

“Bugün TRT Haber ekranlarında yaptığım canlı yayın sırasında “terör örgütü PKK Burseya tepesinden  sivilleri vuruyor” diyecekken sehven TSK dedim. Tamamen yayın heyecanıyla yapılmış bir hataydı. Kamuoyundan çok özür diliyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.