Trabzon'da 3500 kişi işe alınacak

Trabzon'da 3500 kişi işe alınacak

Trabzon'da 3500 kişi işe alınacak

Çalıma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, bugün Trabzon’da SGK İl Müdürlüğünde bir basın toplantısı düzenledi.  Yıldırımhan, 1,5 milyon kişinin işe alınacağını açıkladı. TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu’nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verdiği 25 bin işçi sözü hatırlatıldığında ise Yıldırımhan, “Gerçekçi sayı. 25 bin sözü bana göre Trabzon için çok fazla değil” dedi.

 Yıldırımhan, Toplum Yararına Projeden Trabzon’da 3bin 500 kişinin işe alınacağını kaydetti.  Yılldırımhan, Türkiye’de seferberlik başlatıldığına dikkat çekerek, “Cumhurbaşkanımız her alanda Türkiye’de milli seferberlik çağrısı yapmış. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak sayın bakanımız bu çağrıya uyarak çalışma hayatında milli seferberlik programını ilan etti. Bu ilandan sonra bakanlık üst düzey bürokrasisi olarak bütün illerimizi ziyarete başladık. Bu ziyaretler çerçevesinde bu hafta bizim ekibimiz Trabzon’da. Bu çalışmaların temel amacı Türkiye’de ki istihdamı arttırmak. İş verenlerle iş arayanları bir araya getirmek ve Türkiye’nin en önemli sorunu olan işsizliğin üstesinde gelebilmek. Bu seferberlik kapsamında bakanlık üst düzey yöneticileri olan Başta Sayın Bakanımız, Bakan Yardımcımız, Müsteşarımız, Müsteşar Yardımcılarımız, SGK Başkanımız, İş Kur Genel Müdürü 13 ilimizi ziyaret ediyorlar. İnşallah bu ziyaretlerimiz 81 ili kapsayacak şekilde devam edecek. Bu hafta sonu itibariyle 60 il tamamlanıyor. Şubat ayı sonuna kadar 81 vilayetimize gitmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

 İŞ BEĞENMEMEZLİK

Yıldırımhan, sözlerine şu şekilde devam etti: “İş Kur’un bu anlamda Türkiye’de çok önemli fonksiyonu var. Bir taftan iş arayanlara iş bulacak, bir taraftan da işçi arayanların aradıkları vasıflara uygun işçi yetiştirerek için meslek kursları düzenleyecek.  Türkiye’nin en önemli sorunlarından bir tanesi vasıfsızlık sorunudur. Şuan da bugün itibariyle Trabzon’da bin kişi bize müracaat etse, bunlara bir yer önerebiliriz. İnsanların çoğu kez iş beğenmemezlik yüzünden işsiz kaldıklarını ifade ediyorlar. Vasfı olmayan kişinin kendisine önerilen, bir işi kabul etmesi gerekir. Ama bu anlamda bir sorunumuz var. Maalesef iş beğenmemezlik sorununu Türkiye genelinde ciddi sorun olduğunu görüyoruz.  Bu ziyaretimiz kapsamında işçi arkadaşlarımızla bir araya geliyoruz. Bizim teşviklerimizden yararlanmış olan engelliler, toplum yararına projesinden işe girenler işçilerimizle bir araya geliyoruz. Bunlarla karşılıklı müzakere yapıyoruz. Ev ziyaretleri yapıyoruz. Bu ev ziyaretleri tamamen kurumlarımızın hizmet verdiği kitlelere göre…”

 KAYIT DIŞI YÜZDE 33

Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri Kayıt Dışı İstihdam olduğunu ifade eden Yıldırımhan, “Ticaret Sanayi odaları, Esnaf odaları, KOBİ’ler, Hibe kapsamında kendi işini kuran kadınlar, engelli çalışanlar, üniversite öğrencileri ve emeklilerimizi bunların hepsine ulaşmaya gayret ediyoruz. Kayıt dışı istihdamla mücadelemizde destek bekliyoruz. Kayıt Dışı İstihdam yüzde 33’ler seviyesinde. Biz Kayıt Dışı istihdamı ne kadar azaltabilirsek, iş dünyasına sunulacak teşvikleri o kadar artırabiliriz.  1,5 MİLYON İNSANA İŞ VERİLECEK İş Kur bu yıl 1,5 milyon insanın iş bulmasına yol açacak teşvik paketi hazırlandı. Bu 1,5 milyonun 500 binini 3 aylık süreyle iş başı eğitiminde kullanacağız. 3 aylık süreden sonra 500 bin insanın artı istihdama alınması için gerekli çalışma ve önlemler alınmıştır. Burada iller bir yarış halindedir. En fazla kim eleman alırsa bu imkanlardan faydalanacaktır. Bunun parasal karşılığı 14 milyon lira…  Bu 1,5 milyon insanın sigorta primi ve vergileri tamamen İş Kur tarafından karşılanacaktır. 31 aralık tarihi itibariyle sigortalı sayısına ilave edilen her işçi için bu teşvik uygulanacaktır” dedi.

 HACISALİHOĞLU’NUN VERDİĞİ 25 BİN İŞÇİ SÖZÜ

Türkiye Ekonomi Şurasında TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verdiği 25 bin işçi sözü hatırlatıldığında ise Yıldırımhan, “Gerçekçi sayı. 25 bin sözü bana göre Trabzon için çok fazla değil. Bütün iş adamlarımız Trabzon’da fedakarlık gösterirse, İŞ Kur olarak bu kişilerin zaten sigorta primlerini biz karşılayacağız. İş adamlarımıza yük getirmeden Cumhurbaşkanımıza verilmiş bu sözün yerine getirilmesi için biz hazırız.  Trabzon bu yarışta önde olmalıdır. Ciddi bir imkan Devlet burada iş adamlarının çağrısını karşılamış oluyor. Bizim Sigorta primlerimizi ödeyin biz işçi alacağız. Devlette bu çağrıya olumlu yanıt vererek 1,5 milyon insana kadar bütün sigorta primlerini karşılayacak. Bizim diğer teşviklerimiz devam ediyor” dedi.  

TRABZON’UN SORUNU Yıldırımhan, “Trabzon’un şöyle sorunu var. Hizmet sektörünün ciddi açığı var. Turizm ciddi alan oldu. Bu alanları kapatmamız lazım. Pazarlamacı açığı var. Bana pazarlamacı lazım diyen sektörün ciddi açığı var. Biz sektörün talep ettiği alanlarda eğitimimizi yapıyoruz.

 TRABZON’DA BU YIL 3 BİN 500 KİŞİ İŞE ALINACAK

Hiçbir belediyenin programı yok. Bunların tamamı iş kura ait projelerdir. İş Kur kamu kurumlarını faydalandırıyor. Belediyeler de bundan faydalanılıyor. Bu yıl da inşallah bu sürecek. Trabzon’da bu yıl yaklaşık 3 bin 500 kişi Toplum Yararına Projeden bir kullanım hakkı tanınacak inşallah. Bu kalıcı bir işi değildir. Bizim derdimiz toplum yararına projelerinden faydalananları kalıcı istihdama yönlendirmektir. İş Kur bunun çalışmasını da yapıyor” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.