TOBB ve İŞKUR’dan İşsizlere Maddi Destek

TOBB ve İŞKUR’dan İşsizlere Maddi Destek

TOBB ve İŞKUR’dan İşsizlere Maddi Destek

TOBB ve İŞKUR, herhangi bir işte çalışmayan vatandaşlar için ortak bir projeye imza attı. Başlatılan projeye göre iş sahibi olmayan kişiler sanayi alanında mesleki eğitim kursu verilecek.

Sanayi alanında verilecek olan meslekli eğitim kursuna katılan iş sahibi olmayan vatandaşlara günlük 30 lira da maddi destek sağlanacak. Bu projeyle amaçlanan işlem, işsizlik oranını azaltmak ve olabildiği kadar herhangi bir işte çalışmayan vatandaşlara yardım etmek.

TOBB ve İŞKUR arasında yapılan görüşmeler gereği ilk başlarda 20 lira olarak düşünülen maddi destek, %50 zamla 30 liraya çıkarıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu da bu konuda açıklamalarda bulundu. Süleyman Soylu’nun açıklamalarına göre sanayi alanında yapılacak olan eğitim kurslarındaki destek 30 liraya çıkarıldı. Soylu, bu piyasanın derinlik kazanması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını ifade etti.

Süleyman Soylu ‘nun açıklamalarına göre 2015 yılında toplamda 169 bin kişi mesleki eğitim kurslarına giderek maddi destek aldı. İŞKUR kurulduğu yıldan bu yıla kadar toplamda 3 milyon 825 bin kişiyi istihdam ederek iş alanında büyük bir proje ortaya koydu. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum