TEOG YERİNE GETİRİLECEK LİSELERE YERLEŞTİRME SİSTEMİNİN DETAYLARI

TEOG YERİNE GETİRİLECEK LİSELERE YERLEŞTİRME SİSTEMİNİN DETAYLARI

TEOG YERİNE GETİRİLECEK LİSELERE YERLEŞTİRME SİSTEMİNİN DETAYLARI

Liselere öğrenci yerleştirmede Teog yerine getirilecek yeni sistemin detaylarını Twitter üzerinden madde madde yazdık .

İşte detaylar...

1- Ortaöğretime geçişte 8. sınıfta yapılan Teog yerine getirilmesi düşünülen sistemin detaylarını yazacağız . Kafanız karışmaz inşallah

2- Teog yerine SBS modeli bir sistem üzerinde çalışma yapılıyormuş. 5-6-7-8 sınıflarda her yıl sınav yapılacak . Nasıl mı ?

3- 5-6-7. sınıflara yazılı sınav ( açık uçlu ) her desten yapılan sınavların bir tanesi , Teog gibi merkezi olarak yapılacak .

4- Merkezi yapılacak sınav soruları Bakanlıkça hazırlanıp okullara gönderilecek . Öğrenciler sınava kendi okulunda farklı sınıfta girecek.

5- Sınavlara öğrencinin dersine girmeyen öğretmenler gözetmen olarak görevlendirilecek .Cevap kağıtlarını yine öğretmenler değerlendirecek.

6- 5-6-7.sınıflarda yapılan yazılı sınav ve merkezi sınavların ortalamaları alınacak . Bu puanlar lise yerleştirmesinde kullanılacak .

7- Bu sınavlarda alınacak notlar ; 5.sınıf % 10 , 6.sınıf % 30 ve 7. sınıf % 30 olmak üzere yerleştirmeye esas puana yansıtılacak.

8- Sistem 8. sınıfa gelene kadar bu şekilde işleyecek, 8. sınıfta yine merkezi olarak açık uçlu sorularla bir sınav yapılacak .

9- Sekizinci sınıfta yapılan sınav puanı önemli , bu puana önceki yıllarda yapılan sınav puan ortalamaları eklenecek +++

10- +++ Öğrencinin liseye yerleşeceği puan ortaya çıkacak. Spor v sanatsal faaliyetlere de puan verme çalışması da bulunuyor .

11- Her yıl liselere yerleşme sınavına giren yaklaşık 1 milyon 250 bin öğrenci bulunuyor .

12- Öğrencilerin yaklaşık yüzde 95'i bu puanla, adres kayıtları da dikkate alınarak tercihle yerleştirilecek .

13- Nitelikli liseler ( Kabataş, Galatasaray,İstanbul Erkek,Robert) gibi liselere yerleştirme nasıl yapılacak ?

14- Bu liselerin sınavlarına 5-6-7-8 sınav puan ortalamasına göre % 5 dilim içerisine giren öğrenciler girebilecek .

15- Bu liselerin sınavlarına girecek öğrenciler için her okul kendi sınavını yapacak ya da bu öğrenciler için merkezi 2. sınav yapılacak.

16- MEB'de , yukarının talebi ile her okulun kendi sınavını yapması formülü ağırlık kazanmış gibi görünüyor .

17- Nitelikli liselerin sınavlarına not ortalaması % 5 -10'luk dilim içerisine giren öğrencilere hak verilecek . Oran net olarak belli değil

18- Yeni sistemde öğrencinin sosyal gelişimini de ödüllendirme üzerinde çalışılıyor . Bilim ,sanat , spor aktivitelerine de puan verilebilir

19- Özel okullar için kendi sınavlarını yapma formülü ağırlık kazanmış durumda , istisnai birkaç öneride masada bulunuyor .

20- Yeni kurgulanacak sistem Bakanlar kuruluna sunulacak . İki hafta içerisinde netleşecek . Bu detaylara ekleme ve çıkartma yapılabilir .

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.