Teknik Öğretmenler ATAMA Bekliyor!

Teknik Öğretmenler ATAMA Bekliyor!

Teknik Öğretmenler ATAMA Bekliyor!

 
ÇÖZÜM ÖNERİLERİ;okuyucuuuu.jpg
 
1)  Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Teknik Öğretmenlerin başvurabileceği TEKNİK HİZMETLERsınıfında kadroların açılması. ( teknolog,Teknik uzman,Uygulama uzmanı , Uygulama mühendisi vb teknik kadrolar)
 
2) Teknik öğretmenlerin aldığı eğitimler ve üretim sahasındaki deneyimleri neticesinde yerli üretimin söz konusu olduğu bugünlerde, özel sektörde unvan tanımlaması yapılarak ,teknik öğretmenlere unvanlarına uygun istihdam alanı oluşturulması.
 
(Özel sektörde istihdamın sağlanabilmesi için üretim yapan işyerlerinde, yapılan üretimin alanına uygun bölümden mezun olmuş Teknik ve Mesleki Eğitim Fakültesi mezunlarının ‘teknik eğitim uzmanı, Teknik uzman ,Teknolog vb.’ olarak istihdamının zorunlu tutulması,(yeni çıkan yasayla iş sağlığı ve güvenliği uzmanının bulundurulması gibi)
 
3) Teknik öğretmenlerin şantiye şefliği hakkının geri verilmesi ve imza,yetki ve sorumluluklarınınkapsamının genişletilmesi
 
4) 1992 yılında 3795 sayılı kanun ile tüm Teknik Öğretmenlere (4 yıllık Teknik Eğitim Fakültesi mezunu Meslek Lisesi Öğretmeni) 1 yıl tamamlama ile mühendis olabilme hakkı tanınmıştır.Teknik öğretmenlere mühendislik yolunun ivedilikle açılması .
 
 (Teknik Öğretmenlere alanlarında fark dersleri alarak mühendislik tamamlama imkanının tanınması, 3795 sayılı kanunun işletilmesi adına , YÖK'ün şu anki mühendislik tamamlama yönetmeliğinin değiştirilerek, tamamlama programlarına sınavsız başvuru ile öğrenci kabulü ve alınması gereken derslerin Türkiye geneli tüm Teknoloji Fakültelerinde veya Mühendislik Fakültelerinde alınabilmesi ya da uzaktan eğitim şeklinde alınması)
 
 Diplomalarımızın Fiziki Yapısı ve kadrosu ile zaten kendi fakültelerimiz olan Teknoloji Fakültelerineeş tutulmalıdır.
 
YA DA
 
YÖK tüm Teknoloji Fakültelerin veya  Mühendislik fakültelerini tüm teknik öğretmenlere tamamlama eğitimine açmalıdır. Altyapı eksikliği mazeret ise; Açık Öğretim Fakültesini kullanarak uzaktan eğitim ile tamamlama sistemini kurmalıdır.
 
YA DA
 
Tüm mevzuat ayıklanarak Teknik Öğretmenlerin Mühendisler ile aynı haklara sahip olmaları sağlanmalı ve oda kurmalarının yolu açılmalıdır.
 
(3795 Sayılı Kanunun Teknik Eğitim Fakültesi mezunlarının çalışma alanları göz önüne alınarak Mühendislik Tamamlama Hakkı çıkarılıp, fakat bu kanuna çeşitli eklemeler yapılarak Teknik Eğitim Fakültesi mezunlarının mühendis olmaları 20 yıldır engellenmektedir. Mühendislik tamamlama hakkı sadece bir defa uygulanmıştır. )
 
5) Kamu kurumlarında Teknik Öğretmen istihdamı sağlayacak şekilde kadroların açılması (Enerji yöneticisi kadrosu ile elektrik, su ve doğalgaz tasarrufu sağlanarak verimliliğin arttırılarak ülke ekonomisine katma değer sağlanması)
 
Bilim Sanayi ve Teknoloji bakanlığında ;
 
-Eğitim uzmanı
 
-Enerji yöneticisi
 
Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğünde ;
 
-Eğitim uzmanı
 
-Enerji  yöneticisi
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında ;
 
-Teknik Eğitim uzmanı
 
-Enerji Eğitimi uzmanlığı
 
6) Mesleki eğitim merkezleri ile halk eğitim merkezleri ile işkur meslek edindirme kurslarındasadece teknik ve meslek öğretmenlerinin istihdam edilmesi.
 
 
7) ÖYP (Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı) alımlarına başvuru yapabilme imkanı sağlanması.
 
8) 8. sınıf 9. sınıf ve 12. sınıflarda mesleklerin tanıtımı ile yönlendirmeye yardımcı dersler oluşturularak bunların Teknik Öğretmenler tarafından verilmesi : ( Meslekleri tanıyalım, Meslekler ve Kariyer gelişimi, Meslekler ve Kariyer olanakları, Mesleki farkındalık ve beceri eğitimi vb. dersler )
 
- Pratik teknoloji dersi : Çağdaş yaşamda kullanılan Teknolojik aletlerin tanıtımı, kurulumu ve kullanım bilgileri
 
- Enerji verimliliği dersi:
 
9) Ortaokullar da Teknik Öğretmenlerin girebileceği seçmeli derslerin oluşturulması: (Teknik Resim, Pratik El Becerileri günlük hayatta kullanılan alet ve edevatların tanıtım ve kullanım alanları ile kullanma becerileri)
 
10) Tüm yurttaşların belirli düzeyde el becerilerini geliştirme adına Tüm Genel liselerde ve yine Meslek liselerinde erkek ve kadınların yaşantısında ev ve iş hayatında bazı ufak tadilat ve tamirat işlerine el yatkınlığının geliştirilmesi adına beceri eğitimi verilebilecek zorunlu dersler oluşturulması(örneğin Çekiç, Tornavida, pense testere vb. alet ve edavatların tanıtımı ile kullanım becerilerinin sağlanması)
 
Yine tüm genel lise ve diğer meslek liselerinde Günlük hayatta kullanılmakta olan elektrikli ev aletlerinin, elektronik ev aletlerinin veya basit makine ve tamir tadilat aletlerinin basit tanıtımları, basit çalışma prensipleri ve bunları kullanırken güvenlikaçısından dikkat edilmesi gereken bilgiler içeren bir ders oluşturularak Teknik Öğretmenlerin girebileceği kadrolar oluşturulması.
 
11) Meslek liselerindeki kadrolu teknik öğretmenlerin 40 olan norm açma saatinin 30 yada 35 aralığına çekilmesi
 
12) Teknoloji ve Tasarım dersi teknik eğitim fakültesi mezunlarına 1. Öncelik olarak açılmalı. içeriği değiştirilmeli. Teknoloji ve Tasarım. modüller oluşturulabilir her alandan. imkanlar çerçevesinde de modüller okutulur. hayal gücü, yaratıcılık, eleştirel düşünme, problem çözme ekseninde üretime dönük bir ders olmalı. bilim uygulamaları ve teknoloji kullanımı bilim ve çevre dersinin tüm konularını bünyesinde barındırabilir.
 
Teknik Eğitim Fakülteleri Mezun ve Öğrenci Platformu

TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ MEZUNLARI SORUNLARINIZIN TAKİBİ İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZI TIKLAYIP BEĞENİNİZ


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum