Taşerondan Kadroya Geçen işçilere Sendika Hakkı

Taşerondan Kadroya Geçen işçilere Sendika Hakkı

Taşerondan Kadroya Geçen işçilere Sendika Hakkı

Belediyede Kadrolu işçi statusune gecen taşeron işçiler sendikalı olma hakkı kazanmaya başladı.

Akşehir Belediyesi’nde taşeron işçi olarak çalışırken yapılan düzenleme ile belediyede kadrolu olarak çalışmaya başlayan işçilere, düzenlenen bir toplantıda sendikaya geçiş hakları duyuruldu.

Akşehir Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Hak-iş Konya İl Başkanı Vacit Sır, Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız, Belediye İnsan Kaynakları Müdürü Macit Kaya, Hak-İş Akşehir İlçe Temsilcisi Özkan Dayıoğlu ile Akşehir Belediyesi’nde şirket elemanı olarak çalışan işçiler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Hak-iş Konya İl Başkanı Vacit Sır, işçilerin sendikal haklarına kavuşmuş olmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek; ‘’ Bu sendika size neler getirecek, ne gibi faydalar sağlayacak, öncelikle onlardan bahsetmek istiyorum. Yakacak yardımı, yemek yardımı, direksiyon primi, hastalık yardımları, ölüm yardımları, öğretim yardımları gibi onlarca sosyal hakkınız var. Sizlerin statüsü daha önceki yıllarda Taşeron diye geçiyordu. Toplu sözleşme yoktu, sendika hakkı yoktu ve şimdi ise sendikalaşmanın temelini atmış olduk. Bu temel üzerine sendika olarak inşaya devam edeceğiz. Başkan Salih Akkaya’ya işçi haklarını gözetmesi ve bizlere bu imkanları tanımasından dolayı çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Akkaya da yaptığı konuşmada; “Sendikaya üyelik işlemiyle ilgili olarak, konuyu olumlu mütalaa ettiğimizi, çalıştığımızı, değerlendirdiğimizi ve araştırdığımızı söylemiştik. Bu araştırmamız tamamlandı ve sizlere bu müjdeyi vermiş olduk. Peygamber Efendimiz (sav) çalışanın hakkının alın teri kurumadan verilmesini tavsiye ediyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, aynı işi yapan vatandaşlarımızın aynı güvence altına alınması yönünde başlatılan çalışmadan hareketle, artık sendikaya üye olup, yasal haklarınızdan yararlanacaksınız.” ifadelerini kullandı.  

Yapılan konuşmaların ardından Hak-iş Konya İl Başkanı Vacit Sır ile Hak-İş Akşehir İlçe Temsilcisi Özkan Dayıoğlu, üyelik işlemleri ile ilgili bilgiler verip çalışanların sorularını yanıtladı.


pervasız

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum