Taşeronda yüzler bir türlü gülmedi

Taşeronda yüzler bir türlü gülmedi

Taşeronda yüzler bir türlü gülmedi

Taşeron işçiler 100 günlük programda da yer almadı

Taşeron işçi iken kadroya geçişi gerçekleşen çalışanların sorunları ile kadro dışı kalan taşeron işçilerin beklentileri 100 günlük programda yer almadı.

DİSK Yönetim Kurulu adına Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu’nun “Cumhurbaşkanlığı 100 Günlük İcraat Porgramı”na dair değerlendirmelerde bulundu.

TÜRKİYENİN EN İYİ FACEBOOK TAŞERON GRUBU TIKLA SENDE ARAMIZA GEL

İŞSİZLİĞİ ÖNLEMEYE YÖNELİK ÖNERİ BULUNMUYOR

Açıklanan programda enflasyon ve döviz kuru karşısında neler yapılacağına dair herhangi bir eylem programı olmadığınına değinin Çerkezoğlu işsizliği önlemeye yönelik ciddi hiçbir önerinin olmadığını savundu.

ÇALIŞMA HAYATI İLE İLGİLİ HEDEFLER EKSİK

Çerkezoğlu açıklamasında "Çeşitli bakanlıkların 100 günlük icraat hedefleri programda yer alıyor. Programda yeni oluşturulan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 100 günlük programı da var. Ancak 100 günlük programda çalışma hayatının temel sorunlarına dair çözümler yok. Programda var olan çalışma hayatı ile ilgili hedefler ise oldukça eksik ve yetersiz." dedi.

100 GÜNLÜK PROGRAMDA TAŞERON İŞÇİLER YOK

Taşeron işçilerin kadroya alınma sürecinde ve sonrasında açığa çıkan eşitsizliklerede değinen Çerkezoğlu bunların giderilmesi yönünde 100 günlük programda herhangi bir hedefin yer almadığını ifade etti.

 

KADRO DIŞI KALAN TAŞERONLAR

Bilindiği gibi yapılan resmi açıklamalara göre taşeron işçilerden yaklaşık 900 bin kişi kadroya alınmış, başta KİT'ler olmak üzere çeşitli nedenlerle( yüzde 70 ihale şartı, şoförler, 4 aralık kriteri, karayolları, PTT, hastanelerde ihale şartları gereği yüzde 70 işçilik maliyetine takılanlar, okullarda TYP kapsamında görev yapan çalışanlar vb. ) kadro hakkından faydalanamamıştı.

 

KADROYA GEÇENLERİN ÜCRETLERİ ENFLASYONA YENİLDİ

Kadroya geçişi yapılan çalışanların ise 2020 yılına kadar geçerli olan Yüksek Hakem Kurulu kararı ile yürürlüğe giren toplu iş sözleşmesi hükümlerine göre de başta enflasyon farkı olmak üzere ücretlerde çeşitli düzenlemeler yapılması yönünde beklentiler oluşmuştu.

YILLIK ARTIŞ YÜZDE 4+4

Yıllık enflasyon 15.85 olmuş kadroya geçen taşeron işçiler için ise 2018 yılı için 6'şar aylık dönemlerde yüzde 4+4 şeklinde düzenlenmişti. 2020 yılına kadar toplu iş sözleşmesinde ücretlere aynı şekilde 6'şar aylık dönemlerde yüzde 4+4 şeklinde düzenlendi

Çerkezoğlu açıklamasında;

"Taşeronda adaletsizlikleri gidermek gündemde yok

Taşeron işçilerinin “kadro”ya alınma sürecinde ve sonrasında açığa çıkan adaletsizliklerin ve eşitsizliklerin giderilmesi yönünde herhangi bir hedef 100 günlük programda yer almıyor." dedi.

Ayrıca çalışma hayatının en temel sorunlarından biri olan iş cinayetleri ve işçi sağlığı ve güvenliği programda tek satırla da olsa yer almadığını ifade eden Çerkezoğlu " Ekonomik kriz tehlikesini görmezden gelen, milyonların taleplerine kayıtsız, işçilerin sorunlarını yok sayan, seçim meydanlarında verilen sözlerin yer almadığı, eski söylenenlerin yalanlandığı bu programın ülkenin ve emeğiyle geçinen büyük çoğunluğun temel sorunlarına çözüm olamayacağı açıktır." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak : SGK Rehberi

TÜRKİYENİN EN İYİ FACEBOOK TAŞERON GRUBU TIKLA SENDE ARAMIZA GEL

 

TÜM PERSONEL MEMUR KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

2018 KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum