TAŞERONDA SON DAKİKA GELİŞMESİ

TAŞERONDA SON DAKİKA GELİŞMESİ

TAŞERONDA SON DAKİKA GELİŞMESİ

Bakan Sarıeroğlu KİT'lerle ilgili yeni bir çalışma yaptıklarını açıkladı. Basına kapalı AK Parti Grup Toplantısı'nda Bakan Sarıeroğlu taşeron düzenlemesi ile ilgili bilgi verdi. 

KHK ile çıkarılan taşeron düzenlemesine ilişkin milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Sarıeroğlu, KİT'lerdeki yaklaşık 50 bin taşeron işçi için de ayrı bir çalışma yapılması kararını aldıklarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise…

Farklı formüller bu konuda gündeme gelmiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan da KİT'lerdeki taşeronlar ile ilgili çalışma yapılacağını söylemişti. SABAH Ekonomi yazarı ve Çalışma Ekonomisi Uzmanı Faruk Erdem daha önceki yazılarında "Daha önce yazdığımız gibi belediyeler ve KİT'ler için ayrı formül düşünülüyor. Diğer kamu kurumlarındaki taşeron çalışanlar 6547 sayılı yasanın 4. Maddesinin D bendine göre kamu işçisi olarak istihdam edilecekler" demişti. Peki KİT’ler neden taşeron işçi uygulamasına girmiyor? 

TCDD, Elektrik Üretim A.Ş., Türkiye Kömür İşletmeleri, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE), DHMİ, gibi kurumlar KİT'lere örnektir. KİT'lerde sözleşmeli memur olarak çalışılabilir, yani KİT'lerde çalışanlar 657'li bir memur gibi haklara sahiptir. Bu nedenle taşeron işçi kapsamına girmiyorlar.

YALNIZCA KPSS VE PERSONEL ALIMLARINI TELEFONUNUZA BİR BİLDİRİMLE GÖNDERİYORUZ TIKLA UYGULAMAYI İNDİR  TÜRKİYEDE TEK! 

2018 KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK KPSS 2018 PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.