
Taşeron 4/D'li İşçiye 52 yerine 104 gün ikramiye
Taşeron 4/D'li İşçiye 52 yerine 104 gün ikramiye
Taşerondan Kadroya Geçen işçilerin zam mağduriyeleri sık sık gündeme geliyor. Kadroya Geçen Taşeron İşçilerle taşeronlar arasında büyük bir fark var ve bu fark giderek büyüyor.
Daha önce bu konuya değinen güvenlik ve savunma işçileri sendikası genel başkanı Ömer Çağırıcı taşerondan Kadroya geçişin ardından kamuda şimdi başka bir problemin olduğunu belirtti.
900 BİN TAŞERON 4/D KAMU İŞÇİ MAAŞLARINDA SON DURUM TIKLAYINIZ
Çağırıcı Nisan ayından sonra taşeron işçi yasaklanan kamu kurumlarından İşkur vasıtasıyla yeni İşçi alındığını bunların taşerondan gelen işçilerden farklı olarak yılda 52 gün yerine 104 gün ikramiye alacaklarını, bu yıl Kamu toplu sözleşme hükümlerinden yararlanmaya başlamalarıyla makasın açılacağını savundu.
Bu uygulamanın 2 yıl devam etmesi halinde aradaki açığın kapatılmasının daha da zor olacağını belirtti. Çözümün Kamu işçilerine de TİS e dahil edilmesi olduğunu vurguladı
Değişiklik yapılmadığı taktirde tis ile ancak 2021 yılında dahil olacaklar
Taşeron ve 4/D Kamu işçisine Ek Ödeme ve Maaş Farkı Müjdesi görmek için tıklayınız
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.