Tam 250 yaşında ölmeden konuştu!

Tam 250 yaşında ölmeden konuştu!

Tam 250 yaşında ölmeden konuştu!

Tam 256 yaşında ölmeden önce konuştu! Ve Dünyayı şok edecek şeyler söyledi. 

1736’da doğduğunu kendisi beyan etse de kayıtlarda 1677 olarak bulunuyor. Her iki durum için de dünyanın en uzun yaşamakta olan insanı. 14 eşi ve aynı zamanda 200’den fazla çocuğu bulunan Li Ching-Yuen’in uzun yaşam noktasındaki sırrı ise hayli enteresan.

1736’da doğduğunu kendisi beyan etse de kayıtlarda 1677 olarak bulunuyor. Her iki durum için de dünyanın en uzun yaşamakta olan insanı. 14 eşi ve aynı zamanda 200’den fazla çocuğu bulunan Li Ching-Yuen’in uzun yaşam noktasındaki sırrı ise hayli enteresan… Li’ye bu işin sırrı sorulduğunda vermiş olduğu cevap: “Kalbinizi sakin tutmanız gerekir, bir kaplumbağayı örnek alarak oturun, güvercin gibi hızlı bir biçimde yürüyün ve aynı zamanda bir köpek gibi uyuyun”. 256 yaşında ölmeden önce sessizliğini bozdu ve aynı zamanda dünyaya sırrını anlattı!

Çinli Li Ching Yuen isimli şahıs iddiaya göre 256 yaşında vefat etti. Bir efsane veya hayali bir hikaye değil! Hatta Time dergisine ayrıca haber bile olmuştu. Çinli adam 256 sene yaşamanın sırrını ‘Köpek, Güvercin ve aynı zamanda Kaplumbağa’ üçlüsünde bulunduğunu dile getirmişti. İşte 256 sene yaşamakta olan Li Ching Yuen’ın enteresan hayatı…

Çinli Li Ching-Yuen 256 yaşında vefat ettiği iddia ediliyor. Bu iddia dünyanın en bilinen ve ayrıca prestijli dergisi olan Time dergisinde bile aldı. Dergi Yuen tarafırdan 256 yaşına kadar ömrünün devam etmesinin “Köpek, kaplumbağa, güvercin” üçlüsünde bulunduğunu yazdı. Peki 256 seneyi deviren Li Ching-Yuen’i kim nasıl keşfetti? 1930 tarihli olarak çıkmış olan New York Times yazısında, Chengdu Üniversitesi bünyesinde bulunmakta olan profesör ‘Wu Chung-chieh’, Li Ching-Yuen’i 1827 senesinde 150’nci doğum günü için tebrik etmekte olan Çin İmparatorluğu hükümeti burada yapılan etkinlikle birlikte kayıtlarında keşfetti. Daha sonra konu ile ilgili bulduğu dokümanlar aynı kişinin 1877 senesinde 200’üncü doğum gününü aynı şekilde tebrik ediyordu. 1928 senesinde New York Times Li’nin komşusu yaşlı adam ile görüştü ve ayrıca pek çoğu Li’nin dedelerinin arkadaşı olduğunu ifade etti.

Çinli bir bitki bilimci olarak ayrıca, dövüş sporcusu ve aynı zamanda taktik veren olarak çalışmakta olan Li Ching-Yuen, 1736’da doğduğunu belirtse de kayıtlarda 1677 şeklinde gözüküyor. Doğum tarihlerine göre 1933 senesinde öldüğünde ya 197 veya 256 yaşında olması gerekmektedir. İki şekilde de dünyanın en fazla yaşamakta olan insanı.

Ömrünü uzatan bilindiği üzere topladığı bitkiler! Li Ching Yuen, uzun süren bitki bilimi serüvenine 10 yaşında başlamıştı. Dağ içerisinde otlar topladı ve aynı zamanda ömrü uzatma özelliklerini keşfetti. Neredeyse 40 sene Reishi Mantarı, vahşi ginseng, kurt üzümü, he shou wu ve ayrıca Gotu kola ve bunların dışında pirinç şarabı gibi bitkilerle uzun bir süre beslendi. 23 kere evlendi, 200’den çok çocuğu var!

1749’da 71 yaşında büyük bir mutlulukla dövüş sanatları hocası olarak Çin ordusuna dahil oldu . Li’nin 23 kere evlendiği, 200’den çok çocuğun babası durumunda.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.