Şubatta öğretmen ataması yapabiliriz

Şubatta öğretmen ataması yapabiliriz

.Atanamayan Sosyal Bilgiler öğretmenleri Milli Eğitim Müsteşarı Yusuf Tekin’i ziyaret etti.

Milli Eğitim Bakanlığı'na 20 farklı şehirden yaklaşık 40 Sosyal Bilgiler öğretmeni kontenjan talebi ve genel sorunlarını anlatmak için Milli Eğitim Bakanlığı'nda turlara başladı. İlk ziyaretlerini Atama ve Yer Değiştirme Başkanı Sayın Bekir Erdoğan’a gerçekleştirdirler. Bekir Erdoğan’ın toplantısı olmasına rağmen toplantıyı yarım bıraktı ve öğretmenleri ağırladı. 
 
Öğretmen adaylarını gayet sıcak karşılayan sayın Erdoğan Sosyal Bilgiler alanında yapılan adaletsizlikleri dinledi ve öğretmen adaylarına hak verdi. Özellikle Sosyal Bilgiler öğretmenliği alanında oluşan 23 bin yığılmanın kendisini de rahatsız ettiğini ve bunun için sayın müsteşar ve bakanımızın elinden geldiği her şeyi yaptığını bildirdi. Görüşmede Sosyal Bilgiler Öğretmenleri Platformu, hazırladıkları çiçeği sayın Bekir Erdoğan’a sundu. Çiçeğin üzerinde Sosyal Bilgiler Öğretmenleri 5 .000 atama yazısı dikkatleri çekti. Öğretmen Adayları daha sonra Yusuf Tekini ziyaret için harekete geçtiler. 
 
Müsteşar Yusuf Tekin Sosyal bilgiler öğretmenliği başta olmak üzere mağdur edilen branşlar için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Adalet vurgusu yapan Yusuf Tekin yığılmaların dikkate alınacağını bunun için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Ayrıca bölümlere taban puan getireceklerini artık kimsenin 25-30 gibi komik puanlarla atanamayacağını, bu adaletsizliği çözeceklerinin sözünü verdi. Sosyal bilgiler öğretmenlerinin istediği kontenjanı değerlendireceklerini , Bu konuda adaletli bir atama yapacaklarının sözünü verdiler..
 
YUSUF TEKİN : ŞUBATTA SÜPRİZ YAPABİLİRİZ
 
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Platformu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum