STAJ YASASINDA YAPILAN DEĞİŞİKLER 1 TEMMUZ 2017

STAJ YASASINDA YAPILAN DEĞİŞİKLER 1 TEMMUZ 2017

STAJ YASASINDA YAPILAN DEĞİŞİKLER 1 TEMMUZ 2017 TARİHLİ RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI!

Staj Yasasında Yapılan Değişikler Resmi Gazetede Yayınlandı! Staj yasasında değişiklik Resmi Gazetede yayınlandı. 01 Temmuz 2017 günü Mesleki Eğitim Kanununda değişiklikler içeren yasa Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Staj yasasında yapılan değişikliklerin Resmi Gazete Metni aşağıya çıkartılmıştır. Staj yasasında en son değişiklikler nelerdir

01 Temmuz 2017 günü Staj Yasasında yapılan değişiklikler Resmi Gazetede yayınlandı.

Değişen Staj Yasasının Resmi Gazete metnine göre; MADDE 31 – 5/6/1986 tarihli ve 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununun 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (r) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“r) “Staj”, Yükseköğretim Kurulunca, yükseköğretim kurumlarında verilmekte olan her düzeydeki alana özgü olarak belirlenen teorik ve uygulamalı dersler dışında, öğrencilerin öğretim programlarıyla kazandırılması öngörülen mesleki bilgi, beceri, tutum ve davranışlarını geliştirmeleri, sektörü tanımaları, iş hayatına uyumları, gerçek üretim ve hizmet ortamında yetişmeleri amacıyla işletmede yaptıkları mesleki çalışmayı;”

MADDE 32 – 3308 sayılı Kanunun 25 inci maddesinin birinci fıkrasının dördüncü cümlesine “ortaöğretim” ibaresinden sonra gelmek üzere “öğrencileri ile yükseköğretim kurumları ve birimlerinde yapan yükseköğretim” ibaresi eklenmiştir

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.