Sosyologlar MEB Bakanıyla Görüştü

Sosyologlar MEB Bakanıyla Görüştü

Sosyologlar Derneği Başkanı, Prof.Dr. Sami Şener, 2 Eyül akşamı Milli Eğitim Bakanı Prof.Dr.Ömer Dinçer ile Sosyologların Rehberlik kadrolarına atanması ile ilgili bir telefon görüşmesi yaptı.

Milli Eğitim Bakanı ile Görüşme:son.jpg
Yaklaşık 15 dakika süren bu görüşmede,Prof.Şener, rehberlik hizmeti ve görevinin Sosyologların katılımı ile daha kapsamlı bir şekilde yapılabileceğini ve aynı zamanda, sosyologların da kendi bilgi birikimlerini ortaya koyabileceklerini belirtti. Ayrıca, okullarda yeteri kadar rehber öğretmen bulunmadığını ve öğrencilerin rehberlik hizmeti alabilmesinde, PDR mezunlarının yeteri kadar bulunmadığı Bakan Dincer'e iletildi. Bu arada, rehberlik hizmeti verilmesinde; aileden, çevreden ve göç gibi sosyal hareketlerden kaynaklanan çeşitli problemlerin oluşmasında, sosyologların rehberlik hizmetine ciddi katkıları bulunduğunu Dernek başkanı Şener, Bakan Ömer Dinçer'e aktardı.

Görüşmede Bakan Ömer Dinçer'in, konuya sıcak yaklaştığı ve bu hususta yapılması gereken çalışmaları geniş ve kapsamlı bir şekilde düşündüklerini; bazı hak ve imkanların problem getirmeyecek bir şekilde halledilmeye çalışıldığını dernek başkanımız Prof.Dr.Sami Şener'e ilettiği ve konuyu çok yönlü ve fayda getirecek şekilde değerlendireceklerini söyledi

KONUYLA İLGİLİ BOŞ KALACAK PDR KADROLARINA FELSEFE GRUBU ÖĞRETMENLERİ ATANMALIDIR HABERİMİZ TIKLAYINIZ

SOSYOLOLOJİ ATAMALARI İÇİN GELİŞMELERİ KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum