Sosyalciler Yetmez AMA 5000 diyor!

Sosyalciler Yetmez AMA 5000 diyor!

HAYATIN TÜM SOSYAL "BİLGİLERİNİ" BARINDIRAN BİR DERS HAKETTİĞİ DEĞERİ GÖRÜYOR MU?

Ortaokullarımızda okutulan ve ülkemizin bir nevi mayası, çimentosu, temeli olan Sosyal Bilgiler dersine verilen önemim veya vurdumduymazlığın farkındamıyız? Bugün dünyanın çeşitli bölgelerinde meydana gelen savaş, kaos, toplumsal barış değerlerinin çözülmesinin temelinde yatan etkenlerin farkındamıyız?

Anadoluyu, Orta Asayayı, Ortadoğuyu, Balkanları, Avrupayı, küreselleşen dünyayı ve küresel değerleri bünyesinde toplayan tek dersin Sosyal bilgiler olduğunun farkındamıyız? İlk Medeniyetleri, çağları, savaşları, barışları, üretimi, tüketimi, Adaleti, demokrasiyi, toplumsal barışı, toplumsal ve kültürel birikime ait tüm maddi ve manevi değerleri bünyesinde toplayan tek dersin sosyal bilgiler olduğunun farkındamıyız? Mete Hanı, Hz Muhammedi, Alp Arslanı, Fatihi, M. Kemali, Dede korkut’u Mevlanayı, Yunusu, Hacı Bektaşı bünyesinde harmanlayan başka bir ders var mı?

İlim, Bilim, teknik, düşünce, vb konularda dünyaya çivi çakmış Düşünür, kaşif, mucitlerin bir arada olduğu tek dersin Sosyal bilgiler olduğunun farkındamıyız? Bu dersin okullarımızda okutulan ders saatlerinin her geçen yıl (dersin öneminin farkına varılmadan) azaltıldığının farkındamıyız?

SOSYAL BİLGİLER 4 SAATTEN 3'e İNDİRİLDİ İNKILAP TARİHİ 3 SAATTEN 2'ye İNDİRİLDİ

 

VATANDAŞLIK DERSİMİZ pedagojik açıdan soyut işlemler döneminde verilmesi gerekirken bu görmezden gelinip çocukların anlamakta zorluk çekeceği somut işlemler döneminde olan 4. sınıflara verildi (Atanmış sınıf öğretmenlerine verilen 2800'e yakın kontenjanımız yetmezmiş gibi) Oysaki genelde sınıf öğretmenlerinden alınıp branş hocalarına verilen İngilizce, Din kültürü, beden..vb dersleri hatırladığımızda bu ters durumun bize yapılan büyük bir haksızlık olmadığını kim izah edebilir?

 

Sosyal bilgiler, İnkılap Tarihi ders kitabı ve öğretmen kılavuz kitabı incelendiğinde kazanımlarımıza verilen sürenin çok yetersiz olduğu apaçık şekilde gözükmektedir.. Ortaokullarda okutulan miğfer derslerden Sosyal Bilgiler, Türkçe, Matematik, Fen ve teknoloji derslerinden en az ders saatinin sosyal bilgilere ait olduğunu, miğfer ders olmayan İngilizcenin dahi ders saatinin sosyal bilgilerden yüksek olduğunun farkındamıyız?

Türkçe : 22 saat Matematik : 20 saat Fen ve Tek. : 16 saat İngilizce : 14 Sosyal bilgiler : 11saat (İnkılap Tarihi dahil) Zamanında Beden eğitimi dersinin 2 saatten bir saate düşürülmesi ile beden eğitimi öğretmenlerinin tepkisiyle dersin tekrar 2 saate çıkarılmasını çok iyi hatırlıyoruz ve diyoruz ki illa da yapılan haksızlığı yetkililerin gözlerinin önüne mi sermemiz lazım; illaki köpürmemiz, çileden çıkmamız mı lazım hakkaniyetin yerini bulması için !

 

Ömer Dinçer’in aksine Sn Nabi Avcı’nın daha uzlaşımcı, eleştri ve beklentilere daha açık, daha esnek olduğunun bilinci ve bunun somut örneği olan 4+4+4 sisteminde okula başlama yaşı, kılık kıyafet gibi konularda toplumun büyük bir kesimi tarafından olgunlukla karşılanan çözüm odaklı duruşunu yılların mağduru biz Sosyal Bilgiler öğretmenlerine de göstermesini aciliyetle temenni eder ve haklı gerekçelerimizle uğratıldığımız haksızlığın telafisi için bu yıl YETMEZ AMA 3000+2000 Diyoruz, Önümüzdeki yıl için de dersimize, ders saatlerimize yapılan haksızlığın telafi edilerek bölümümüze hak ettiği değerin verilmesini rica ediyoruz..

SN BAKANIMIZ BİZ BU ÜLKENİN ÜVEY ÖĞRETMENLERİ DEĞİL ASLİ ÖĞRETMENLERİYİZ, ÜVEY MUAMAELESİNE DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI.. “Sosyal Bilgiler Öğretmenleri”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum