SMMM sınav duyurusu yayınlandı

SMMM sınav duyurusu yayınlandı

SMMM sınav duyurusu yayınlandı

TÜRMOB Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavlarına ilişkin duyuru yayınladı. Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik SMMM sınavı Ankara, İstanbul, İzmir illerinde yapılacağı duyuruldu. SMMM sınavına stajını tamamlayan serbest muhasebeci mali müşavir aday meslek mensupları, Serbest Muhasebeci meslek mensupları ve hizmet sürelerini stajdan saydıran aday meslek mensupları katılabilirler.

2016/3 Dönemi, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik SMMM Sınav Tarihleri açıklandı. SMMM sınavları 3 – 4 Aralık 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek. SMMM sınavına ilk kez sınava katılacaklar için Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği - Temel Eğitim ve Staj Merkezi Başkanlığı’na son başvuru tarihi 10 Ekim 2016, SMMM sınavına tekrar katılacaklar için son başvuru tarihi 7 Kasım 2016 olarak ilan edildi.

SMMM sınavına katılmak isteyen adayların hukuk, iktisat, maliye, işletme, muhasebe, bankacılık, kamu yönetimi ve siyasal bilimler dallarında eğitim veren fakülte ve yüksekokullardan veya denkliği Yükseköğretim Kurumunca tasdik edilmiş yabancı yükseköğretim kurumlarından en az lisans seviyesinde mezun olmaları gerekiyor.

SMMM sınavına başvuru için gerekli evraklar, sınava ilk kez katılacaklar ve daha önce katılmış olan adaylar için ayrı ayrı belirtiliyor. Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik SMMM Sınavına katılmak isteyen adayların evraklarını Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği -Temel Eğitim ve Staj Merkezi (TESMER) Dikmen Caddesi No:562 Dikmen/ ANKARA adresine elden ya da posta yolu ile iletmeleri gerekiyor. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.