Siirt Pervaride Öğretmen Yokluğundan Eğitim durdu!

Siirt Pervaride Öğretmen Yokluğundan Eğitim durdu!

Pervari’den edindiğimiz bilgilere göre, ilçede ciddi bir öğretmen sıkıntısının yaşandığı ve hatta eğitim öğretimin durma noktasına geldiği belirtildi.

Toplam normu 593 öğretmen olan ilçede şubat ayı dönemi özür gurubu ve sağlık durumu yer değiştirme atamalarıyla beraber boş norm sayısı 201’e ulaştı.
Sene başında 74 öğretmenin atandığı ilçeden özür grubu ve şubat dönemi atamalarında 143 öğretmen ayrıldı. Bu atamalar ve boş kadrolar ile birlikte toplam normun 3/1’inin boş durumda olduğu iddia edildi.
Bazı okullardaki öğretmenlerin çoğunun özür gurubu nedeniyle yer değiştirmesi sonucu derslerin boş geçtiği ve okullara kilit vurulabileceği iddia edildi. Özellikle taşımalı eğitim yapan köy okullarında ciddi sıkıntılar yaşandığı belirtiliyor. Hêşet (Belenoluk) köyünde bulunan ortaokuldaki bütün branş öğretmenlerinin naklen yer değiştirdiği ve derslerin boş geçtiği de iddialar arasında.
Okul Öncesi, Sınıf Öğretmeni, Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi, Teknoloji Tasarım, Sosyal Bilgiler branşlarında ek ders karşılığı öğretmen bulunamadığı hatta görevlendirilecek herhangi bir Lisans veya Ön Lisans mezunu bile bulunamadığı iddia edildi. sirtnews

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum