SGK’DAN EYT AÇIKLAMASI !

SGK’DAN EYT AÇIKLAMASI !

SGK’DAN EYT AÇIKLAMASI !

Emeklilikte yaşa takılanlar konu ile ilgili olarak yapılacak çalışmaları ve erken emeklilik hakkında yapılacak açıklamaları bekliyorlar.

EYT’ye ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu bir açıklama yapmıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu açıklamasında “Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarımızın sabırla o yaşını tamamlamalarını öneriyoruz ve bunun dışında bir düzenleme yapamayacağımızı ifade ediyoruz.” ifadelerine yer vermişti. 

Emeklilikte yaşa takılanlar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun açıklamasının ardından bir açıklama daha bekliyorlardı. Beklenen açıklama ise Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Mehmet Selim Bağlı tarafından yapıldı. Konu ile ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Mehmet Selim Bağlı’nın açıklamaları ŞÖYLE:

“Dolayısıyla, emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarımızın sabırla o yaşını tamamlamalarını öneriyoruz ve bunun dışında bir düzenleme yapamayacağımızı ifade ediyoruz. Ama emeklilikle ilgili çalışma gününü doldurup da şu anda çalışmayanlar sosyal güvenlik kapsamı dışında kalıyorlar ve sağlık hizmeti alamıyorlar. Onlarla ilgili bu kanun tasarımızda, bu 53 liralık gelir testine tabi olmadan GSS primini ödeyerek onlar da bu ara dönemde sağlık hizmeti alabilecekler ama yaşlarını beklemekle ilgili şu anda bir düzenlememiz ve çalışmamız söz konusu değil.”

“Şu anda kadınlarda 58, erkeklerde 60 emeklilik yaşı uygulanıyor. Buna rağmen bunu delmeye çalışıyorlar. Önceleri çıraklık eğitiminin emeklilik başlangıcı alınmasını istediler. Şimdi de staj süresinin emeklikten sayılması isteniliyor. Böylece bir süre sonra emeklilik yaşının yeniden düşürülmesine kadar gidecek.”
Şu ana kadar ilgili bakanlık ve kurum yetkililerinde yapılan açıklamalar bu yönde. MEMURLARAHABER.COM olarak EYT ( Emeklilikte Yaşa Takılanlar) nin sesi olmaya ve her fırsatta gündem oluşturmak için yayın yapmaya devam edeceğiz. Bu haksızlığın en kısa zamanda düzeltilmesi için yetkilileri göreve davet ediyoruz..

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum