SGK Şok Etti! Sigortasız işçi çalıştırana teşvik, ölülere aylık

SGK Şok Etti! Sigortasız işçi çalıştırana teşvik, ölülere aylık

SGK Şok Etti! Sigortasız işçi çalıştırana teşvik, ölülere aylık

SGK nın şok eden uygulamaları:

Sayıştay’ın 2017 raporlarında kamu idarelerine yönelik çok sayıda eleştiri yer aldı. En fazla eleştiri alan kurumların başında toplam 64 bulgu ile SGK geliyor. Ölülere aylık ödendiği, sigortasız işçi çalıştıran patronlara teşvik verildiği, SGK tarafından işletilen ve giderleri 38.6 milyon lira olan tesislere ilişkin veriler kurumun mali tablo ve raporlarında yer almadığı tespitleri yapıldı.

ÇALIŞMA BAKANLIĞI, KENDİ PERSONELİ İÇİN KIDEM TAZMİNATI AYIRMADI
Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre Görevi çalışanların haklarını düzenlemek olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın kendi personeli için “kıdem tazminatı” ayırmadığı ortaya çıkarken temel görevleri arasında “muhasebe” tutmak da yer alan Maliye Bakanlığı’na önceki yıllarda olduğu gibi yine “muhasebe kayıtları” eleştirisi geldi. Bakanlık mali tablolarının Hazine’ye ait taşınmazlar hakkında doğru bilgi sunmadığına dikkat çekildi.

Sayıştay’ın Türkiye İş Kurumu raporunda, Toplum Yararına Program’dan yararlanmaktayken gelir getirici bir işte çalışmaya başlayan 1003 kişiye 4.2 milyon lira yersiz ödeme yapıldığı belirtildi.

38 MİLYAR LİRALIK YEDEK ÖDENEK SIFIRLANDI
Sayıştay’ın 2017 raporlarında yer alan değerlendirmeler özetle şöyle:

Genel Uygunluk Bildirimi raporuna göre, kamukurumları 38 milyar liralık toplam yedek ödeneğin tamamını harcayarak sıfırladı. Raporda kamu idarelerinin ödenek üstü giderlerine de yer verildi.

evrensel.net

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.