SERT TEDBİRLER  GELEBİLİR

SERT TEDBİRLER GELEBİLİR

FLAŞ AÇIKLAMA: HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI! SERT TEDBİRLER GELEBİLİR

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp E-Posta ile paylaş
Türkiye’de bugün açıklanan vaka tablosunda günlük vaka sayısının 3 binin üzerine çıktığı görüldü. Artan vakalar nedeniyle yeni kısıtlamaların gelip gelmeyeceği vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Bu kapsamda Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü önemli bir açıklamada bulundu. Özlü tarafından yapılan açıklamada, böyle devam etmesi halinde kısıtlamaların gelebileceği belirtildi.

Türkiye’de kış aylarının gelmesi ile beraber vaka sayısında da artışlar meydana geldi. 14 Kasım corona virüsü tablosunda yeni vaka sayısı 3 bin 116 olarak açıklandı. Artan vakalar nedeniyle yeni kısıtlamaların gelip gelmeyeceği tartışılıyor. Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü artan vakalar hakkında, “Artışlar devam ederse elbette bazı kısıtlamalar, bazı sınırlamalar gelecektir” ifadelerini kullandı.

Vakalar sınırlandırmazsa ciddi sorunlar yaşanabileceğini söyleyen Özlü, : “Herkese büyük bir sorumluluk düşüyor. Önümüzdeki günlerde daha kötü tablolara evrilmemek için hiçbir şey yokmuş gibi tedbirleri göz ardı etmek bizi üzüyor. Hepimiz her gün hastaneye gelirken bugün enfekte olacak mıyım diye korkarak geliyoruz.”dedi.

Yapılması gereken tedbirleri hazırladık
Vaka artışı halinde kısıtlama hazırlıklarının yapıldığını işaret eden Prof. Dr. Özlü, “Biz bu süreçle ilgili alınması gereken tedbirler konusunda tüm adımları, bütün basamakları, yapılması gereken tedbirleri hazırladık. Tavsiyelerin zamanlaması, kapsaması, dozajı kamu yönetiminin elinde” açıklamasını yaptı

Test için hastanelerde kuyruklar olduğunu söyleyen Özlü, yoğun bakım yataklarında, ağır vakaların sayısının sayısının arttığını bildirdi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.