Sendikaları Özel Eğitim Kurumlarında Örgütlenmeye Davet Ediyorum

Sendikaları Özel Eğitim Kurumlarında Örgütlenmeye Davet Ediyorum

Sevdiğim bir arkadaşım İstanbul İlimizin köklü bir özel öğretim kurumunda ücretli öğretmenlik yapıyor.

Hoş, kolejlerde kadrolu, 4/B Bakalık sözleşmeli gibi kadrolar bulunmamakta, birer yıllık sözleşme imzalanarak ücretli öğretmen olarak istihdam edilmekteler.

Arkadaşım, bu yaz temmuz ayında düzenlenecek olan KPSS-10 öğretmenlik sınavına hazırlanıyor. Kendisine iş yerinde de boş vakitlerinde çalışırsan daha başarılı olursun dediğimde "Olur mu öyle şey, beni işimden mi edeceksin!" yanıtını aldım. Neden böyle düşündüğünü sordum. Okulundaki koordinatörler, bölüm başkanları bu tür bir sınav hazırlığının, okula karşı olan memnuniyetsizlik belirtisi, bir kaçış davranışı olduğunu düşünerek bir sonraki yıl o öğretmenle yeni sözleşme imzalamıyorlarmış.


Öğretmenlerimizi sırf iş güvencesi, sosyal adalet, çalışma koşullarında rahatlık arzuladığı için işsiz bırakılıyor, mağdur ediliyorlar. Bu durumu öğrendikten sonra üzüldüm. Kendisine başka özlük haklarınızda da kısıtlamaya mağruz kalıyor musunuz? şeklinde sorular sordum. En büyük sorunlarının, rahatsız olduklarında istirahat raporu kullanmaya korkmalarıymış. Hatta öğretmenler arasında yıl içinde iki günden fazla rapor vb. izin kullanan öğretmenle sene sonunda sözleşme imzalanmıyor, şeklinde kanaat oluşmuş.


Yıllık izin ve nişan, düğün, doğum, evlilik gibi özel günlerde izin kullanmaya çekindiklerini, pek çok konuda mobbinge mağruz kaldıklarını belirtti. Ülkemizde eğitim-öğretim çalışanlarının haklarını savunduğunu iddaa eden pek çok sendika mevcut. Bu sendikalar niçin özel eğitim kurumlarındaki ezilen, hakları gaspedilen, köle gibi çalıştırılıp mobbinge mağruz bırakılan öğretmenlerimizin haklarını savunmuyor?


Sendikacılık demek, sadece devlet sektöründe örgütlenmek demek değildir. Eğitim Fakültesi mezunu, öğretmen ünvanına sahip tüm meslektaşlarımın hakları korunmalı, öğretmenlerimiz sahipsiz kalmamalıdır. Öğretmenliği ücretli köleleştirme zihniyetine son derece sinirleniyorum. Eğitimin parasız olması gerektiği gerçeğine karşın, mantar gibi açılan kolejler, dersaneler, hem halkımızı hem de emekçi öğretmenlerimizi sömürmektedir. Sendikalarımızı özel öğretim kurumlarında da örgütlernmeye davet ediyorum.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.