Sayın Dinçer Şubatta Eş Durumu Ataması Ne oldu?

Sayın Dinçer Şubatta Eş Durumu Ataması Ne oldu?

SAYIN DİNÇER, 2013 şubatta EŞ DURUMU ATAMASI NE OLDU?

Milli Eğitim Bakanlığı, Sayın Ömer Dinçer başta olmak üzere, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hikmet Çolak öğretmen ve eğitim çalışanlarının yaşadıkları tüm problemlere, hem gözlerini hem kulaklarını hem de vicdanlarını kapatmış bir profil çizmektedir.

     Sayın Başbakana soruyoruz, bu Milli Eğitim Bakanı ve acemi, vicdanı körlenmiş bir kısım bürokratlarla nereye gidiyorsunuz? Sayın Başbakan, Ankara’da ilan verdiğiniz reklam panolarında, şu cümleleriniz çok dikkat çekici ve doğru, diyorsunuz ki;” AİLE DEĞERLERİ, TOPLUMSAL DEĞERLERİMİZİN TEMİNATIDIR.”

     Sayın Başbakan, Aile bütünlüğü olmadan, aile değerlerini kim nasıl oluşturabilecek, kim koruyabilecektir? Bir birinden ayrı illerde, 150-200 kilometre uzakta ayrı ilçelerde görev yapmak zorunda bıraktığınız yüzlerce öğretmen, artık aile değerlerinin ne kadar önemli olduğunu unutmak üzeredir. “1 çocuk iflas, 2 çocuk iflas, 3 çocuk ancak durumu kurtarır.” Sözü de size aittir. Anlaşılan bu sözünüz öğretmenleri kapsamamaktadır. Çocuğu olanlar, çocuk yaptığına pişman edilmiş, evlenenler ise çocuk yapma imkanı bulamamaktadır. dinnnnnnnnnn.jpeg

     Sayın Başbakan, Milli Eğitim Bakanı olarak getirdiğiniz Bakan Ömer Dinçer’in ilk icraati, eş ve sağlık özründen yapılan tayinleri kısıtlamak olmuş, öğrenim özrünü tamamen ortadan kaldırmıştır. Daha önceki Milli Eğitim Bakanları döneminde şubat ve yaz aylarında yapılan özür grubu tayinleri artık yılda bir defa yapılmaktadır. Bu, bir defa yapılan yer değiştirmelerde de, puan üstünlüğü ve kadro boşluğu şartı aranmakta, var olan kadro boşlukları da açık gösterilmeyerek aile bütünlüğü inatla sağlanmamaktadır.

     Ömer Dinçer özür grubu tayinlerini yapmamaya adeta ant içmiş bir görüntü içindedir. Öyle ki, aile bütünlüğünü sağlamak isteyenlere zorla alanlarını değiştirmiş ve o şekilde eşinin yanına gitmesini sağlamıştır. Bir başka ifade ile, öğretmenler, bir zulmü halletmek için, başka bir zulme boyun bükmek zorunda bırakılmıştır. Bir Milli Eğitim Bakanı, hem de çok bildiğini söyleyen bir Milli Eğitim Bakanı, öğretmenin uzmanlaştığı alandan uzaklaşmasını, hiç bilmediği bir alana geçmesini isteyebilir mi? Bunu yapan bir milli eğitim bakanı, hala o makamda gönül rahatlığı ile oturabilir mi?

     Sayın Başbakan, öğretmenler her bakımdan mağdur, ekonomik olarak mağdur, Ömer Dinçer’le beraber, kazanılmış hakları da sürekli geriliyor. Eş durumu, aile bütünlüğü demektir, aile bütünlüğü aile değerlerinin yaşaması demektir. Bütünlüğünü sağlayamayan eşlerin eğitim öğretim faaliyetini de sağlıklı bir şekilde yerine getirmesi mümkün değildir.

     Bakan Ömer Dinçer, 2012 yılı Şubat ayında eş durumunda atama yapmıştır. Türk Eğitim Sen’in yaptığı eylemlerle de olsa, geçtiğimiz Şubat ayında özür grubundan yer değişikliği yapmışsanız, bu Şubat ayında da yapacaksınız. Adil olmaktan, haktan bahseden sayın Bakan, geçen yıl hangi sebeple eş durumu ataması yaptıysa, 2013 Şubat ayında da, aynı hakkı vermek zorundadır. Vicdan, akıl, izan bunu gerektirmektedir.

     Türk Eğitim Sen olarak, sayın Bakan’ın bu konudaki çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Ömer Dinçer’i, öğretmenleri gerçekten sevmeye davet ediyoruz. Sayın Başbakanın'da bu yaşananları görmesini diliyoruz, aksi takdirde, aile değerleri ile ilgili açıklamaları, sadece reklam panolarında kalacaktır. TES

MEMURLARA HABER.COM - 2013 EŞ DURUMU ATAMA GELİŞMELERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN TIKLA BEĞEN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum