SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI 600 UZMAN ERBAŞ ALIMI YAPACAK

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI 600 UZMAN ERBAŞ ALIMI YAPACAK

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI 600 UZMAN ERBAŞ ALIMI YAPACAK

Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş alımı yapıyor. Devlet Personel Başkanlığında yayınlanan ilana göre Sahil Güvenlik Komutanlığı yüzer ve kara birliklerinde görev yapmak üzere 600 uzman erbaş alımı yapılacak. Uzman erbaş alımı topçu, motorcu, ikmal, kurbağa adam, serdümen, muhafız, şoför ve telsizci branşlarına yapılacak.

Adaylarda aranan şartlar

Genel şartlar arasında yaş şartı, askerlik şartı öğrenim şartı bulunuyor. Ayrıca adayların T.C. vatandaşı olması, TSK'de daha önce subay, astsubay ya da uzman erbaş olarak görev yapmamış olmak gibi şartlar belirtiliyor. Askerlik şartı olarak adayların askerliklerini yapmış veya halen yapıyor olmaları belirtiliyor. Bunun yanında askerlik hizmetinden terhis olunan tarihin üzerinden 3 yıldan fazla süre geçmemiş olması gerekiyor. 4 Temmuz 2014 tarihinden sonra terhis olanlar başvuru yapabilecekler.

Yaş şartı olarak ise 25 yaş sınırı konuldu. Buna göre 25 yaşını bitirmemiş adaylar başvuru yapabilecek. 1 Ocak 1992 ve sonrası bir tarihte doğan adayların başvuruları kabul edilecek. Öğrenim şartı olarak da en az lise ve dengi okullardan mezun olmuş olmak gösteriliyor. Her branş için özel şartlar kılavuzda tablo halinde belirtildi. Örneğin ikmal branşına yapılacak uzman erbaş alımında adayların meslek liselerinin yiyecek içecek hizmetleri, aşçılık bölümü, aşçılık meslek lisesi veya aşçılık meslek yüksekokulu mezunu olmaları şartı ifade ediliyor.

Diğer branşlar için detaylı özel şartlara aşağıdaki kılavuzdan ulaşabilirsiniz. 

Sahil Güvenlik Komutanlığı 600 uzman erbaş alımı başvuruları 4 Temmuz 2017 ile 31 Temmuz 2017 tarihleri arasında alınacak. Başvurular Sahil Güvenlik Komutanlığının internet sitesi üzerinden yapılacak. Sahil Güvenlik Komutanlığı 600 uzman erbaş alımı kılavuzuna ulaşmak için www.sahilguvenlik.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.