Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan OHAL Açıklaması!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan OHAL Açıklaması!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan OHAL Açıklaması!

Şuana kadar dünyada çok az sayıda ülkeye temas etmeyen Koronavirüs salgını için Türkiye alınan tedbirleri arttırmaya devam ediyor. Yapılan çalışmaların akabinde devlet eli ile müdahale edilen ve OHAL uygulanan ülkelerin sayısında da artış yaşanıyor.

OHAL İlan Edilecek mi Sorusu?

Basın mensupları tarafından, neredeyse hemen her vatandaşın merakla beklediği Olağanüstü Hal uygulaması ile ilgili bir soru yöneltildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklaması ile vatandaşların şahsi tedbire önem vermesi gerektiğinin altı çizildi.

Bakan Koca tarafından yapılan açıklamada Türkiye’nin dünyada OHAL ilan eden diğer ülkeler kadar sorunlu bir düzeyde olmadığı ve Koronavirüs salgını için sıkı önlem alınan bir sürecin akabinde başarılı olunacağına inandığı beyan edildi. 

OHAL ilan edilecek mi sorusuna ise; Türkiye’de şuan için OHAL durumu söz konusu değil fakat salgın yayılıyor, hazırlıklarımız var açıklaması yapıldı. Bakan Koca her vatandaşın ilk etapta kendi OHAL’ini ilan etmesi gerektiğini söyleyerek, bu süreçte kişisel tedbirlerin alınması konusunda bir kez daha uyarıda bulundu.

Sorulan sorular üzerine Çin ve İngiltere modelleri hakkında da fikir beyan eden bakan Koca;

İngiltere modelini benimsemediğini, Çin’de ki gibi genel testlerin de sürekli değişik sonuçlar vererek yanılttığını ve bu sebeple kendi sistemimiz üzerinde çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Testlerin ise bu süreçte modellerde olduğu gibi şahsi değil; doktor nezaretinde yapılacağı ilan edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.